info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa Esnafının Teskiye İsyanı

Zararımı Kim Ödeyecek

Eski büyükşehir belediyesinin arkasında bulunan Çınarlı Mahallesi Kemancı Sokak no;16’da gıda üretimi yapan Selahattin Atar ve sokakta oturan aileler, TESKİ’NİN alt yapı su tahliye kanalları yapmaması sebebiyle büyük tepki gösteriyorlar.

Orada bulunan yufka imalathanesine ve sokak üzerindeki evlere dahi sızan su nedeniyle, mahallelinin isyanı bitmiyor. HATTA SOKAKTA PATLAYAN SU KANALI NEDENİYLE ÜÇ GÜN SULAR BOŞUNA SOKAĞA AKMIŞ. Bu konuda üzüntü ve tepkisini dile getiren, Tekirdağ’ın birçok yerine yufka ve hayvansal gıda sevkiyatı yapan Selahattin Atar adlı esnaf; “Her yağmurda dükkânımın içi su doluyor. Defalarca Tekirdağ büyükşehir belediye başkanlığına ve TESKİ’YE gittim. Hatta bir gazeteci ağabeyim durumu bizzat TESKİ genel müdürüne iletti ama kimse umursamıyor.

Bir de topu Süleymanpaşa belediyesine atıyorlar. Süleymanpaşa belediyesine de gidip derdimi anlattım. Onlar da sadece yol üzerinde yol ve kaldırım yapma yetkileri olduğunu, TESKİ’NİN yer altı su tahliye su kanalları yapması gerektiğini, bu kanallara suyun mazgallar yoluyla akıtılması gerektiğini söylediler. Yapılan incelemede yer altı tahliye kanalı olmadığı, suyun yer altına verilmesi için TESKİ’NİN bir çalışma yapmamış olduğu ortaya çıktı. Ben bu konuda her yağmurda mağdur oluyorum. Bu nedenle çeşitli girişimlerde bulunuyorum.

Bunlardan bazıları, dükkânı sigortalayıp, sigorta şirketine TESKİ ve büyükşehir belediyesini şikâyet etmek, İçişleri bakanlığına ve CİMER’E şikâyet etmek olacak. Vergisini veren halka ve topluma katma değer katan bir esnaf olarak her yağmurda mağdur oluyorum. Hatta geçen gün bir bayan yağan yağmurda evine akan suların girdiğinden şikâyetçiydi. Bizim ne suçumuz var?

TESKİ her şeyde bizden para kesiyor zaman neden yapması gereken hizmeti yapmıyor? Muhatap olmaya bile tenezzül etmiyorlar” Diyor. HİZMET BEDELİ adı altında vatandaştan para tahsilatı yapan TESKİ, hizmet bedeli ücret talebi içerisinde alt yapı ve üst yapı hizmeti yazmasına rağmen bu hizmeti yerine getirmeyerek, kamu suçu işlemeye devam ediyor.

Kaynak : Murat Ürtekin