info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt; Sanat İnsanı Genç ve Dinç Tutar

Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt; Sanat İnsanı Genç ve Dinç Tutar

Süleymanpaşa’da en yaşlı ressam denen ordu emeklisi Beyhan Tanrıverir, edebiyatın duayenlerinden Namık Kemal’in yaşadığı evin sanat bölümünde Mehmet Serez sanat galerisinde sergisini halka açtı. Kızı Gülseren Dönmez, Beyhan Tanrıverir’i bu önemli günde yalnız bırakmadı ve ev yapımı yiyeceklerle misafiri ağırladı.

Sergi açılışına katılan Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt,sanatın yaşının olmadığını belirtti ve bu konuda bir konuşma yaptı. Aslan Yurt konuşmasında; “Beyhan amcamız uzun süre kamu hizmetinde bulunmuş, devletimize, milletimize hizmet etmiş, emekli olduktan sonra kendi cevherinde, özünde var olan sanata eğilme vaktini bulmuş.

Halk Eğitim kursuna da giderek kendini geliştirmiş, bugün de hayal gücünü, el becerisini resme dökmüş olduğu sergisini de görme şansını buluyoruz. Allah kendisine sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler versin. Bizlere daha nice güzel eserler görme fırsatı olsun. Kendisine bu emekleri için teşekkür ediyor, yeni güzel eserler bekliyoruz. Tabi ki bu bizlere ve gençlere de ciddi manada örnektir.

Çünkü günümüz toplumlarında, “bir şeye vakit bulamıyorum” diyoruz ama gerçekte vakti heba ediyoruz. Oysa vaktimizi güzel faaliyetlerle geçirmenin yollarını aramalıyız. Bunun en güzel yanı da, bir hobiyle, sanatla, müzikle uğraşmaktır. Bu hem insanı dinç ve genç tutar hem de beyinsel olarak faaliyetlerini sürdürmesine yardımcı olur.

Reyhan amca bunun en güzel örneğidir. Sergisi hayırlı olsun” Dedi. Sergi açılışı, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin