info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa’ya Mutlukent Simit Arabaları Uygulaması

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tuğlalı Park da başlatılan Mutlukent simit arabaları uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu.

“YAPTIĞIMIZ UYGULAMA HEM VATANDAŞLARIMIZIN, HEM SİMİT FIRINLARIMIZIN HEM DE SİMİTÇİLERİMİZİN YARARINA”
 
Öncelikle gerçekleştirilen uygulamanın kamuoyunu yanıltanların aksine olumlu bir uygulama olduğu ve standartların yükseltilmesinin hedeflendiğini belirten Eşkinat; “Kamuoyuna art niyetli kişilerin yansıtmaya çalıştığının aksine bizler hiç kimseyi mağdur etmiyoruz. Yaptığımız uygulama hem vatandaşlarımızın, hem simit fırınlarımızın hem de simitçilerimizin yararına.” dedi.
 
“SİMİTLERİN FIRINDAN SİZLERE EN SAĞLIKLI ŞEKİLDE ULAŞMASINI SAĞLIYORUZ”
 
Uygulama hakkında açıklamalarına devam eden Eşkinat; “Burada ilk amacımız sağlıksız koşullarda simitlerimizin satışının yapılmasının önüne geçmek. Tuğlalı Park’a koyduğumuz iki simit satış noktamızda çalışan arkadaşlarımız temiz kıyafetleri, eldivenleri ve maşaları olan, hijyen kurallarına uyarak simitlerin fırından sizlere en sağlıklı şekilde ulaşmasını sağlayan kişiler.” diye konuştu.
 
SİMİTÇİLER SİGORTALI VE MAAŞLI OLACAK
 
İki simit satış noktasının örnek uygulama olduğunun altını çizen Başkan Eşkinat; “Bu çalışma örnek bir çalışma. Buradan başlayıp diğer simit satış noktalarına yayılacak. Bizler simit satışında da bir standart oluşturmaya çalışıyoruz. Burada asıl nokta ise simit satan simitçilerimizin sigortalı oluşu. Şuanda hiçbir simitçinin sosyal güvencesi yok. Ancak Mutlukent simit noktalarında simit satışı yapan personellerin hepsi sigortalı ve maaşlı olarak çalışıyor. Ayrıca fiş keserek vergiye tabi de oluyoruz. Bu standartlara uyum sağlayan simitçilerimiz de simit satışlarına bizim bünyemizde devam edebilecek.” ifadelerini kullandı.
 
“SÜLEYMANPAŞA’DAKİ TÜM SİMİT FIRINLARI UYGULAMAYI DESTEKLİYOR”
 
“Süleymanpaşa’daki tüm simit fırınları uygulamayı destekliyor.” diyen Eşkinat; “Simit fırınlarımızın hepsi ile görüştük. Fırınlarda gerçekleştirmeyi başardığımız hijyenik üretimi vatandaşlarımıza kadar ulaşmalarını onlar da destekliyorlar. Zaten araçlarda satılan simitleri de aynı fırınlardan aynı sayıda alıp vatandaşımıza ulaştırıyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.