info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sünnet Şöleninde Fatih Ürek Rüzgarı

Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni etkinliğinin ikinci gününde İmran Salkan ile Fatih Ürek sahne aldı.

 

Şölenin Pazar günkü etkinlikleri Balkan ve Rumeli Sanatçısı İmran Salkım’ın konseri ile başladı. Yaklaşık bir saat sahnede kalan İmran Salkım, seslendirdiği şarkılarla Kapaklılılara unutulmaz dakikalar yaşattı. Konserin sonunda, genel seçimlerde Demokratik Sol Parti'den Tekirdağ Milletvekili Adayı olan Arzu Mandalı Sucu tarafından sanatçı İmran Salkım’a plaket ve çiçek takdim edildi.
 
ZORLUK BİZİ YILDIRMADI
Programın sunuculuğunu yapan Nilay Dorsa da seslendirdiği şarkılarla izleyicileri coşturdu. Dorsa’nın kısa konserinin ardından konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, kızının genel seçimlerde milletvekili adayı olduğunu anımsatarak “Kızım siyasetin bu kadar zor olduğunu bilmediğini söyledi. Ben de ‘inşallah ileride seni de belediye başkanı olarak görmek istiyorum’ dedim. Ama halkım ne der bilmiyorum” dedi. Sünnet çocuklarını bu anlamlı günlerinde yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür eden Mandalı, “Sanayinin gelişmesi ile birlikte Kapaklı’nın nüfusu hızla arttı. Bu kadar hızlı büyüyen bir beldede belediyecilik yapmak da zor. Ama bu zorluk bizi yıldırmadı, daha çok çalışmamız için şevk verdi” dedi. Nüfusun artması ve büyüme ile birlikte birçok altyapı ihtiyacının ortaya çıktığını ifade eden Mandalı “Kapaklı’yı daha güzel bir kent haline getirmek için kentsel yapı ve diğer bakımlardan örnek çalışmalar yaptık. 80 kilometre stabilize yol, 70 kilometre beton yol, 30 kilometre asfalt, 40 kilometre bordür çalışması yaptık. Kapaklı’da 2013’te yol sorunu ortadan kalkmış olacak. Kapaklı’ya çağdaş ve estetik görüntü kazandırmak için peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmaları da yaptık” dedi.
 
EN ÖNEMLİ UNSUR EĞİTİM VE ÖĞRETİM
En önemli unsurun eğitim ve öğretim olduğunu ifade eden Mandalı, belediye tarafından yaptırılan Kapaklı Belediyesi İlköğretim Okulu’nun da 2013-2014 eğitim öğretim yılında eğitime açılacağını söyledi. Bu okulun bölgedeki okul ihtiyacını karşılayacak kapasitede olacağını belirten Mandalı, “Kapaklı’ya 13 yeni çocuk parkı açtık. Mevcut parklarımızda da revizyon çalışması yaptık. Engelli vatandaşlarımıza 50’den fazla manuel ve akülü tekerlekli sandalye verdik” diye konuştu.
 
İLÇE OLACAĞINI BEYAN EDİYORUM
Kapaklı’nın ilçe olması konusunun gündemde olduğunu ifade eden Başkan Mandalı, Kapaklı’nın ilçe olmayı en çok hak eden belde olduğunu belirtti. Kapaklı’nın ilçe olması ile birlikte imkanların artacağını ve halkın refah seviyesinin yükseleceğini söyleyen Mandalı “Kapaklı’yı hayallerimizdeki ideal kente dönüştüreceğiz” dedi. Mandalı “2 aylığına ne olur Çerkezköy’den feyz almayın. Kapaklı’da partilerin belde başkanları var. Bunlarla istişare kurarsanız ben buradan size hep birlikte ilçe olacağımızı beyan ediyorum” diye konuştu.
 
İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN
Kapaklı’da sağlık hizmetlerinin nüfusa göre yetersiz olduğunu ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “81 il ile değerlendirecek olursak Kapaklı 40 ilden büyük bir belde. İlçe olursak, kim belediye başkanı olursa olsun saygı duyacağım. Ama mahalle yaparlarsa ben size A,B,Z partisi demeden İrfan Mandalı’ya yüzde 80 oy vererek Çerkezköy’ü kendiliğinden Kapaklı’ya getirmenizi istiyorum. Bizi mahalle yapamazlar. İlçemiz hayırlı olsun” dedi.
 
KARAYOLLARI YOLU BİZE TERK EDECEK
Kapaklı’da yaptıkları hizmetler hakkında konuşan Mandalı “Kapaklı-Saray yolunun neden uzadığını siz de biliyorsunuz. Eski milletvekili o şartlarda ihaleyi aldı. Sonra yürütemedi ve yolun yapımı 2 yıl gecikti. Kapaklı-Saray yolu yeniden ihaleye çıkarıldı. Yolun tamamlanmasının ardından Karayolları Pınar Bulvarı’nı bize terk edecek. Pınar Bulvarı vatandaşlarımızın rahatça yürüyebileceği bir alan olacak” ifadelerini kullandı. Bir önceki gün “Kapaklı’nın ilçe olması durumunda parti gözetmeksizin iktidar partisine geçeceğini, Kapaklı’nın Çerkezköy’e bağlanması durumunda ise Çerkezköy siyasetine kılçık olacağını” söyleyen Başkan Mandalı, Partisinin Genel Başkanı Masum Türker’in katıldığı şölenin ikinci gün etkinliklerindeki konuşmasında ise sadece Kapaklı’nın ilçe olmayı hak ettiğini dile getirdi.
 
BİZİ SAVAŞA SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR
Programda konuşan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker de “DSP’den 2 dönemdir Kapaklı Belediye başkanlığı yapan İrfan Mandalı’yı ne kadar sevdiğinizi gördüm. Bizim partimizin kurucusu Bülent Ecevit’tir. Ecevit’in Trakya’yı ne kadar sevdiğini biliyorsunuz” diye konuştu. Yurtdışında olduğu için, sünnet çocuklarının mevlidine katılamadığını söyleyen Türker, Yurtdışında Barak Obama’nın seçim çalışmalarını izliyordum. Orada hep iş yaratma sözü veriyorlar. Kapaklı’da işsizlik oranı 0’a yakın. Bu iş belediyecilikten geçer. Başkan işine sahip çıkarsa, işsizliği, yoksulluğu önlemeye çalışır” dedi. “Ya ilçe olursunuz, ya bağlanacağınız ilçeyi buraya getirirsiniz. Bu size bağlı” diyen Türker ülke gündemine de değindi. Türkiye’nin yol ayrımında olduğunu savunan DSP Genel Başkanı Masum Türker “Terörle ilgili olayları görüp üzülüyoruz. Televizyonlarda Suriye meselesini gündeme getiriyorlar. Bizi Suriye ile savaşa sokmaya çalışıyorlar. Biz çoğunluğu Müslüman bir ülkeyiz ve Müslüman bir ülke ile savaş yapamayız. Biz hep akıllı ve dikkatli olmalıyız” ifadelerini kullandı.
 
2 PARTİYE MAHKUM EDİYORLAR
Türkiye’de vatandaşların 2 partiye mahkum edildiğini savunan Türker “Parti sayısı artarsa ne savaşa gideriz ne de terör gündeme gelir. Bülent Ecevit döneminde terör 0’a yakındı. Şimdi neden terör olaylarının arttığını düşünmeliyiz. Çocuklarımızın geleceği ve savaşın olmadığı bir Türkiye için bize ne düşüyor diye sormalıyız. En büyük inancımız Allah ve vatandır. Allah bizi vatan ve cumhuriyet sevgisinden mahkum etmesin” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Masum Türker İrfan Mandalı tarafından DSP Genel Başkanı Masum Türker ve programın sunuculuğunu yapan Nilay Dorsa’ya günün anısına plaket takdim edildi. Plaket taksiminin ardından Fatih Ürek sahne aldı. Yaklaşık bir saat sahnede kalan sanatçı Ürek seslendirdiği şarkılarla Kapaklılılara unutulmaz bir gece yaşattı. Programın sonunda Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından Fatih Ürek’e plaket takdim edildi.