info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tadilata Giren Bankaya T.C. Yazısı Yapıştırdılar

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde CHP, İşçi Partisi, Eğitim- İş, ADD, Memleket Sevdalıları Derneği ve TGB üyeleri tarafından Ziraat bankasının tabelasına TC yazısı eklendi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde CHP, İşçi Partisi, Eğitim- İş, ADD, Memleket Sevdalıları Derneği ve TGB üyeleri tarafından Ziraat bankasının tabelasına TC yazısı eklendi.
 
Çorlu'da Cemaliye Mahallesi Saray Caddesinde bulunan tadilatta olduğundan dolayı kapalı olan Ziraat Bankası'ndan TC yazısının kaldırılması protesto edildi. Bankadan TC ibaresinin kaldırılması üzerine Banka önünde toplanan CHP, İşçi Partisi, Eğitim- İş, ADD, Memleket Sevdalıları Derneği ve TGB üyeleri banka önüne merdiven dayayarak tabelaya yapışkanlı TC ibaresi eklediler. Toplanan kalabalığın önünde önce basın açıklaması yapan grup ardından banka tabelasına TC ibaresi yapıştırdı.
Eğitim İş sendikası Çorlu Şube başkanı Gürkan Cinci yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti ezelden beri,hür ve bağımsız yaşamış Türk Milletinin ,kendisine zincir vurmak isteyen ,sömürgeci emperyalist güçlere karşı, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, milletin azmi ve kararı ile kan ve irfanla kurulan bir Cumhuriyettir. Gaflet, delalet ve ihanet içinde bulananlara hatırlatıyor ve uyarıyoruz, Türkiye’nin başkenti Ankara’dır resmi dili Türkçe, bayrağı, ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı korkma diyerek başlayan istiklal marşıdır Az önce saydığımız nitelikler anayasamızın ilk dört maddesi de yer alan cumhuriyetimizin temel nitelikleridir. Bugün milletin meclisinde bu maddeleri tartışanlar milli irade yalanına sığınarak suç işlemektedirler. Bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Hesabı Türk milleti soracak" dedi.
Basın açıklamasının ardından tabelaya TC yazan yazıyı TGB ilçe başkanı Ata Kuruçay tarafından yapıştırıldı.