info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tagid Üyelerinden Tekirdağ Milletvekillerine Ziyaret

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyeleri TBMM de Tekirdağ Milletvekilleri Bülent Belen, Candan Yüceer, Özlem Yemişçi, Emre Köprülü ve Ziyaeddin Akbulut u ziyaret etti.

 

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyeleri TBMM'de Tekirdağ Milletvekilleri Bülent Belen, Candan Yüceer, Özlem Yemişçi, Emre Köprülü ve Ziyaeddin Akbulut'u ziyaret etti. 
 
Yönetim Kurulu Başkanı Ali Canbulat, Başkan Vekili Tevfik Ayhan, Genel Sekreter Nihat Biçer, Yönetim Kurulu üyeleri Selahattin Er, Ahmet Çetin, Mehmet Özkan, Fikri İşbilir, Taner Erdim ve Ömer Ata sabah ilk olarak MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen'i ziyaret ettiler. Belen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çorlu büyük bir köy oldu, Çorlu'nun kısa sürede kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Depremle ilgili koruyucu tedbirlerin alınması gerekiyor. Halkın refah seviyesini geliştirebilecek 
 
projeler yapılması gerekiyor. Çorlu'da insanımızın günlük stresini atabileceği bir yer yok" dedi. 
 
Çorlu'nun sorunlarına değinen Belen, "Çorlu'nun şuan en büyük sıkıntısı angus kokusu. İl Encümeni'nden yıkılma kararı çıktı. İzinleri falan yok, Bakanlıktan izinleri yok. Biz kimsenin ticarethanesine karşı değiliz. Hayvanların idrarlarından göl oluşmuş, günlük 5 bin litre hayvan idrarının toprağa karışması ile karşı karşıyayız. Hayvanların dışkıları sağa sola atılmış, bunlarla ilgili tedbirde almıyorlar. Yerleşim yerinin ortasında böyle bir yer kuruluyor. 250 bin nüfusu olan Çorlumuz, yaz ayında nüfusu 
 
50 bin olan Yeniçiftlik bu kokuda ne yapacak. Yerleşim yerine çok yakın, bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. 
 
Çorlu'NUN TARTIŞILAN KONULARINA Belen DEĞİNDİ 
 
Çorlu milletvekilleri olarak sık sık bir araya geldiklerini belirten Belen, "Görüşme yaparak çalışmalarımızı ona göre sürdürüyoruz. Şimdi ilk olarak 35 dönüm Maliye hazinesiyle ilgili Çorlu Belediyesi plan tadilatı yapacak. Yeni Adliye Sarayı'nın oraya yapılması düşünülüyor. Yeni Devlet Hastanesi ile okullar yerleşkesinin oraya yapılacak. Mevcut Devlet Hastanesi'nin yeri de Kaymakamlık binası olarak kullanılması yönünde Köprülü ve Yemişçi ile görüşmelerimiz oldu. Milletvekili arkadaşımız bununla ilgili 
 
Sağlık Bakanlığı ile görüştü" şeklinde konuştu. 
 
TAGİD yönetim kurulu ve üyeleri tarafından hazırlanan 17 maddelik dosya Milletvekili Belen'e takdim edildi. Milletvekili Belen'e verdikleri dosyayla ilgili bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Ali Canbulat, "Sivil anayasaya destek veriyoruz, sivil anayasa bizim için olmazsa olmaz. Türk Ticaret Kanunu ve İşkur ile ilgili sorunlarımız yer alıyor. Ayrıca Çorlu'nun sorunlarının da yer aldığı başlıklar bulunuyor" dedi. 
 
Belen de, üyelere yaptıkları çalışmadan dolayı teşekkür ederek, "SSK ile ilgili Meclis Başkanlığı'na kanun tasarısı verdim. Mevsimlik işçilerin eksik günlerini tamamlamaları için tasarı verdim ve Meclis Başkanlığı tarafından kabul edildi. Meclis tarafından da kabul edilmesini bekliyorum, sıkıntılar çok ama aşılamayacak sıkıntı yok. Maliye Bakanlığı'na Çorlu Vergi Dairesi ile ilgili soru sordum. Personel sıkıntısını dile getirdim, Maliye Bakanı Çorlu Vergi Dairesi'nde inceleme yaptıracağını söyledi ve 
 
iyileştirilmesi için Sayın Bakan söz verdi" diye konuştu. 
 
Ziyaret sonunda TAGİD üyeleri Belen'e teşekkür plaketi verdi. 
 
MİLLETVEKİLİ Candan Yüceer'E ZİYARET 
 
TAGİD üyeleri ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'i ziyaret etti. Milletvekili Yüceer, "Bu tür birliktelikler güzel, ne kadar çok genişlerse o kadar önemli işler başarılır. Birliktelikler çok güzel, ben önemsiyorum ve önem veriyorum. Eğitim konusuna çok önemli, bizim hepimizin eğitim ve çocuklarımıza önem vermemiz gerekiyor. Bilgilendirildiğimiz takdirde elimizden geleni yapmaya hazırım. Tekirdağ'ımızın ve ülkemizin yolu açık olsun" dedi. 
 
Milletvekillerine verilmek üzere hazırlanan ve projelerin ve Çorlu'nun sorunlarının yer aldığı dosya Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'e de takdim edildi. Görüşmenin sonunda Yüceer'e teşekkür plaketi verildi. 
 
MİLLETVEKİLİ ÖZLEM YEMİŞÇİ'DEN Çorlu MÜJDELERİ 
 
TAGİD üyeleri daha sonra, TBMM Katip üyesi ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi'yi ziyaret etti. Yemişçi, 7 aylık çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "Yarım kalan SSK inşaatını Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak Bakanlığımıza sunduk. İncelemeler yapılacak, Çorlu'nun nüfusuna ve vizyonuna yakışacak şekilde Ağız Diş Sağlığı Merkezi olacak. Yenİ Adliye Sarayı'nın Yeni Devlet Hastanesi'nin oraya yapılması için çalışma yapılıyor. Cumhuriyet Mahallemizde çocuklarımızı rahatlatacak bir okul 
 
yapılacak. Dere ıslahları yapılmaya başlanacak ve temizleme çalışmalarına başlanacak. Ergene için harekat başlıyor ve Çorlu deremiz artık bu şekilde olmayacak" dedi. 
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmelerinin olduğunu vurgulayan Milletvekili Yemişçi, "General Basri Saran Stadyumu için çalışma başlattık ve Bakanlık ile görüşmelerimiz oldu, stadımızda iyileştirmeler yapılacak. İl Genel Meclisi ile görüşmemiz oldu ve Çorlu Gençlik ve Kültür Merkezi'nin tamamlanması için bizde çalışma başlattık. Mayıs ayında ihalesi bitecek ve Gençlik ve Kültür Merkezi tamamlanacak. ASB'nin yolunun daha kullanılabilir hale gelmesi çalışma yaptık. Çorlu trafiği ile ilgili bir şey 
 
yapabilir miyiz diye düşündük ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüştük ve sorunu kendilerine aktardım. Ben Sivil Toplum Kuruluşlarından proje istiyorum. Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile ilgili taslak çalışma İç İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanıyor. İç İşleri Bakanlığı ile geçtiğimiz günlerde görüştük önümüzdeki günlerde bilgilendirme yapılmasını bekliyorum" diye konuştu. 
 
Yemişçi'ye TAGİD üyeleri tarafından projelerin ve Çorlu'nun sorunlarının yer aldığı dosya takdim edildi. Ziyarette TAGİD üyeleri, Çorlu Havaalanı'nın durumunu, Çorlu'ya bir fuar ve kongre merkezi ve 2020 yılında yapılacak olimpiyatlar için yeni bir stat yapılması istediler. Havaalanı ile ilgili soruya Yemişçi, "Havaalanımız 1 Nisan itibariyle kapatılacak. Pist genişletilmesi için çalışmalar başlayacak ve 4 ay süreceği belirtildi" yanıtını verdi. 
 
Ziyaretin sonrasında TAGİD üyeleri tarafından Yemişçi'ye günün anısına teşekkür plaketi verildi.