info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tahliye Beklerken Sürgün Edildi

Bir bacağı olmayan Salih Şimşek adlı hükümlü, tahliye beklerken 1700 kilometre uzaklıktaki Tekirdağ Cezaevine sürgün edildi.

Batman M Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan ve tek bacağı olmayan 58 yaşındaki Salih Şimşek, tahliye beklerken Tekirdağ'a sürgün edildi.
 
9 aydır Batman M Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan ve hiç mahkemeye çıkarılmadığı iddia edilen 58 yaşındaki Salih Şimşek'in dramı daha önce basına yansımıştı. 1,5 sene önce Bdp'nin seçim çadırında otururken gözaltına alınan ve Diyarbakır'da savcılığa ifade veren Şimşek, 9 ay önce polis tarafından gözaltına alınıp direk cezaevine gönderildi. Babasının bir kez olsun mahkemeye çıkarılmasını isteyen oğlu Rezan Şimşek, babasının bedensel engelli, şeker, tansiyon ve kalp hastası olduğunu ve cezaevinde hiçbir ihtiyacını karşılayamadığını belirterek 1700 kilometre öteye sürgün edilmesine bir anlam veremediklerini belirtti.
 
Salih Şimşek ile beraber 16 kişi Tekirdağ F Tipi Kapalıcezaevine sürgün edilirken, Batman Cezaevi önünde bir araya gelen aileler, bunun büyük bir haksızlık olduğunu belirttiler. Tutsaklar ailelerinden binlerce kilometre uzaklıktaki cezaevlerine gönderilerek tecrit ediliyor. Batman M Tipi Cezaevi'nde bulunan biri engelli olmak üzere 16 siyasi tutsak, "yer darlığı" gerekçesiyle yaklaşık 1700 km uzaklıktaki Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne sürgün edildi.
 
Sürgün öncesi haberi duyan aileler, bu sabah erken saatlerden itibaren cezaevi önüne gelerek beklemeye başlarken, "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları ile sürgün kararını protesto etti. Cezaevi önünde bekleyen aileler bir bacağı olmayan tutsak Salih Şimşek'in posterlerini taşıdı.
Sürgüne edilen kişilerin isimleri şöyle: Ali Aykaç, Celal Aykaç, Delil Yılmaz, Ercan Tunç, Ferhat Yıldırım, Habip Tekin, İsmail Yüksel, Mazhar Çınar, Mehmet Acar, Melek Çurpan, Müslüm Temel, Rıdvan Çoban, Salih Şimşek, Serdar Şahin, Süleyman İlik ve Veysel Yürek.