info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tapu kayıtlarında TC No su kullanılacak

Çerkezköy Tapu Sicil Müdürlüğü, Çerkezköy, belde ve köylerinde gayrimenkulü veya taşınmazı olan fakat TAKVİS Veri Tabanı na kaydı bulunmayan mal sahiplerinin veri girişlerini TC Kimlik Numaraları ile beraber yapmaya başladı.

Günümüzde birçok işlemin TC Kimlik No su ile gerçekleştirilmesinin ardından harekete geçen Çerkezköy Tapu Sicil Müdürlüğü, Çerkezköy, belde ve köylerinde gayrimenkulü veya taşınmazı olan fakat TAKVİS Veri Tabanı na kaydı bulunmayan mal sahiplerinin veri girişlerini TC Kimlik Numaraları ile beraber yapmaya başladı.

Çerkezköy, belde ve köylerinde gayrimenkulü veya taşınmazı olan fakat TAKVİS Veri Tabanı na kaydı bulunmayan mal sahiplerinin veri girişlerini TC Kimlik Numaraları ile beraber yapmaya başladıklarını belirten Tapu Sicil Müdürü Raziye Muslu, "Müdürlüğümüz bünyesinde 4 er kişilik gruplar oluşturduk ve bu arkadaşlarımız geçmişe yönelik incelemelere başladılar. Yapılan incelemelerde TC Kimlik No su bulunmayan mal sahiplerinin TC Kimlik No ları veri tabanına giriliyor" dedi.

Mal sahiplerinin TC Kimlik Numaralarının sisteme girilmesi ile birlikte özellikle haciz ve icra işlemlerinde isim benzerliklerinin ve karışıklıklarının önüne geçileceğini, işlemlerin daha kolay ve hızlı halledileceğini, kayıtlara daha çabuk ulaşılacağnı kaydeden Çerkezköy Tapu Sicil Müdürü Raziye Muslu, "Şuanda oluşturduğumuz 4 er kişilik ekipler geriye dönük araştırmalar yapıyor ve bu araştırmalarden çıkan sonuçlar sisteme giriliyor" dedi.