info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tarihi bina Belediye Başkanlığının emrine giriyor.

Tekirdağ il merkezinde yer alan Tekirdağ Belediyesi tarafından 2007 yılının 16 Şubatında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne üç yıllığına ücretsiz kullanım hakkı verilen binanın 16 Şubat tarihinde süresi doluyor.

Bu tarihten itibaren kullanım hakkı yeniden Tekirdağ Belediye Başkanlığına geçecek olan tarihi Tekirdağ belediyesi binası belediye başkanlığı tarafından kullanılacak.

Belediyenin üç müdürlüğün o tarihi binada yer alması bekleniyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi yerleşkesi içinde yer alan rektörlük binasın da hizmetin sürmesi bekleniyor.

Tarihi Tekirdağ Belediyesi olarak kullanılan bir ara Su İşletmeleri olarak da değerlendirilen bina Namık Kemal Üniversitesinin geçici olarak kullanılması için Üniversitenin kurulduğu yıllarda destek olma açısından verilmişti.

Üç yıllığına verilen binanın kullanım süresi gelecek hafta dolacak, bu sürenin sonunda üniversite yetkililerinin binayı boşaltarak Tekirdağ Belediyesine teslim etmesi bekleniyor. Tekirdağ Belediyesi bu binada Yazı İşleri, Hukuk İşleri ve Bilgi İşlem Merkezi ile bir Belediye Başkan yardımcısının yer alacağı bir kullanım şekli ile değerlendirmesi bekleniyor.

Hali hazırda il merkezindeki rektörlük binası olarak değerlendirilmeye çalışılan binanın bakım ve onarımı yapılacak. Bahçe düzenlenmesinin de yapılacağı binanın çevresinde yer alan Tekirdağ Valilik Kültür Merkezi bahçesi de yeniden düzenlemesi planlanıyor.