info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Şarköy de

Tekirdağ İl Genel Meclisi Tarım Ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Nazmi Duygu ve beraberindeki heyet, Şarköy Kaymakam Nuri Ziya Türkdoğan ı makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Şarköy ün geçiminin turizm ve tarım gelirleriyle sağlandığını belirtenKaymakam Türkdoğan, ancak her ikisininde yeterli düzeyde olmadığını söyledi.
Yörede yetişen tarım ürünlerinin değerlendirilebilmesi için tesislere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Türkdoğan, şöyle konuştu; "Şarköy ve yöresinin tarımına bakıldığında en önemli ürün üzüm ve zeytindir. Tarımda ayçiçeği ve buğdayın yanı sıra son yıllarda bahçe tarımına da önem verilmektedir. Ancak tüm bu yetiştirilen ürünler tesis olmadığından değerlendirilememekte, üretici alın terinin karşılığını alamamaktadır. Üzüm üreticileri son yıllarda çok mağdur edildi. Üzümün fiyatı şarap imalatçısının dudağından çıkacak rakama bağlı. Zeytin üreticisinin ve diğer tarım ürünleri üreticilerinin de bundan farkı yok. Bu sorunların ortadan kalkması için tesis kurulması şart. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Eriklice Köyüne bir yağ fabrikası kuruldu. Mursallı köyünde Şarap Fabrikası yapım çalışmaları devam ediyor. Ancak sorunu çözmek için bu tür tesislerin köylerimize kurulması gerekir."
Komisyon Başkanı Duygu da Tekirdağ ve tüm ilçelerinde tarım ve hayvancılık potansiyelini, yapılması gerekenleri belirmek amacıyla çalışmalara başladıklarını belirterek şöyle konuştu; "Şarköy ün tarım ve hayvancılıkla ilgili bilgilerini gözden geçirdiklerini belirten Duygu; "Daha sonra tüm bilgileri rapor haline getireceğiz. Bu çalışmalarımız diğer ilçelerimizde de devam edecek. Elde edilen bilgiler doğrultusunda tarım ve hayvancılığın kalkınması için projeler üretilecek." dedi.