info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tarsus a Tekirdağ Çıkarması

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı ve Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Adem Dalgıç ile birlikte bir heyet Mersin in Tarsus ilçesinde tarihi ve turistik yerleri gezdi.

 

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı ve Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Adem Dalgıç ile birlikte bir heyet Mersin'in Tarsus ilçesinde tarihi ve turistik yerleri gezdi. 
 
Vali Kemelek 'e, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sari ve Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Beste Güngör de eşlik etti. 
 
Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy tarafından karşılanan Tekirdağ heyeti ilk olarak Antik Roma Yolunu gezdi. Ardından St. Paulus Kuyusu, Tarihi Tarsus Evleri, Hz.Danyal Kabri, Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni, Şelale ve Eshab-ı Kehf'i gezdiler. 
 
Tarsus'u çok beğendiğini dile getiren Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, gezideki amaçlarının Tekirdağ'ın kalkınması için Türkiye'de neler olduğunu öğrenmek için geldiklerini söyledi. 
 
Kemelek, "Oda başkanlarımız ile temsilcilerimizle birlikte Mersin ilimize ve Tarsus kentimize bir gezi düzenledik. Bazı araştırma yaptık. Geçmişten günümüze kadar birçok tarihi mekanı gezdik. Tarsus, köklü bir yer, kendine özgü bir kent. Buralar en eski yerlerden birisi, güzel insanlarımız var. Konuk severliğinize teşekkür ederiz" 
 
dedi. 
 
Belediye Başkanı ve Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Adem Dalgıç, geçmişte tarih değerlerin fazla korunamadığını dile getirerek, "Tarsus tarihi ve kültür alanda çok şanslı bir kent. Tarsus çok hızlı gelişen bir yerleşim. Buradan aldığımız bilgilerle çok güzel çalışmalar yapacağız. Eskiden yurt dışına bu tür geziler düzenleniyordu, biz Türkiye'mizde ne olduğunu görmek için çalışıyoruz. Ülkemiz çok güzel, Tarsus'ta bu güzelliklerden bir tanesidir" şeklinde konuştu. 
 
Kırkkaşık Bedesteni'nde Kaynar içen Tekirdağ heyeti, Şelale'de öğlen yemeği yedikten sonra Tarsus'tan ayrıldılar.