info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tasiad Eğitimde 2 Uluslararası Üniversiteyi Bir Aaraya Getirdi

Namık Kemal Üniversitesi ile Sudan Nile Valley Üniversitesi arasında akademik değişim, ortak projeler ve bilimsel çalışmalar yapmak üzere işbirliği protokolü imzalandı.

Sudan Başkonsolosu Asım Mukhtar İbrahim, Nile Valley Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ahmed Ali Geneif, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Ören, TASİAD Genel Sekreteri Yunus Emre Pektanır ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ‘in katılımıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Sudan Başkonsolosu Mukhtar; “ TASİAD ‘ın davetlisi olarak geldiğimiz programda Namık Kemal üniversitesini de ziyaret etmiş ve ön görüşmelerde bulunmuştuk. Bugün bu görüşmelerin meyve vermesi için tekrar buradayız. TASİAD Yönetimine ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne ortak işbirliklerinden dolayı teşekkür ederim,” dedi.
TASİAD eğitime de önem veriyor.

İki uluslararası üniversiteyi ve bir devlet temsilciğini bir araya getiren TASİAD, kardeş şehir olması planlanan Sudan’a eğitim açılımını başlattı. İlk örnek olarak sanayicileri, akademisyenleri ve bürokratları  bir araya getirdi.

Eğitim alanında ilk konuşmayı gerçekleştiren Nile Valley Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Geneif; “ Türkiye deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye ile Sudan arasında ki ilişkilerin arttığından dolayı memnunuz. Sudan ve Trakya’nın iklim yönünden benzerlikleri bulunmaktadır. Yeni açılan Ziraat Fakültesi ve Tıp Fakültelerimizin gelişimde işbirliğimiz çok önem arz etmektedir. Toplumsal Kalkınma Fakültemiz de bayanların gelişimine yönelik eğitimler vermektedir. Namık Kemal Üniversitesi ile imzaladığımız işbirliği protokolünün hayırlı olmasını diliyorum. “ şeklinde konuştu.

NKÜ Rektörü Şimşek, “ Trakya tarımda Türkiye ’nin en verimli bölgelerinden biridir. Ziraat Fakültemiz 1982 yılından beri eğitim vermektedir. Tıp fakültemiz ve hastanemiz faaliyetlerine devam etmektedir. Karşılıklı öğrenci değişimi yapabilir, tarım ile uğraşan çiftçilerinize eğitim verebiliriz. Ortak bilimsel çalışmalar yaparak projeler üreteceğimize inanıyorum. İmzaladığımız protokolün Hem Trakya için hem de Sudan için hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

TASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ören, “İş adamlarının yaptığı işlerde üniversitelerin araştırma ve görüşleri önem arz etmektedir. Sudan ile başlayan ticari ilişkilerimizin akademik düzeyde başlamasından dolayı çok memnunuz. Bu bir başlangıç ilerleyen günlerde kardeş şehir protokolü ile ilişkilerimiz daha da artacaktır,” dedi.