info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TASİAD ın Yurt Dışı Gezisi Sona Erdi

Gümülcine Ticaret Odası İle Toplantıda Bir Araya Gelindi

Gümülcine Ticaret Odası İle Toplantıda Bir Araya Geldik
Gümülcine Ticaret Odası ile toplantı yapan Ticaret Heyetimiz odaya bağlı iş adamları ile ikili iş görüşmelerinde bulundu.
Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Muhsin Karakoç; “Komşumuz Yunanistan’ın yaşadığı kötü günlerden dolayı çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Öncelikle yakın komşularımız ile iş birliğini geliştirmek gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizde son 10 yıldaki gelişmeler tüm dünya tarafından takdirle karşılanmaktadır. Bu gelişimde iş adamlarının aktif rolü de önemlidir. Birlikte en iyiye nasıl ulaşabiliriz diye uğraşıyoruz. Burada iki ülke arasındaki iş adamlarını ticari ilişkilerinde bürokrasinin azaltılması, her şeyin şeffaf olması ve iki tarafından da kazançlı olmasını arzu ediyoruz. İnanıyoruz ki Yunanlı kardeşlerimiz ile geçmişte siyasi sıkıntılar olsa da halklar arasında sıkıntı yoktur. İki ülke kardeştir. Birlikte çok güzel işler yapacağımızı ümit ediyorum.” dedi.
Gümülcine Ticaret Odası Başkanı Angelidis Nikolaos; “Bugün burada bulunmanızdan çok memnunuz. İş birliği yapabileceğimize inanıyoruz. Doğu ve Batı Trakya birlikte iş yapabilir. Yunanistan zor günler geçiriyor. Türkiye ekonomisinin çok iyi gittiğini izliyoruz. İki ülkenin yapacağı iş birliğinin çok verimli olacağını düşünüyoruz. Gelecek yıllarda Yunanistan da üreten iş yapan devlet olacaktır. İş adamlarının Yunanistan ‘a yatırım yapmasını arzu ediyoruz. Yunanistan dönüşte ve Türkiye yükselişte bu iş birliği bize yarayacaktır. Bu gelişinize inanıyorum ve iş birliklerine yol açacağını düşünüyorum. Rodopi tarım bölgesi fakat sanayi bölgesine dönüşüm yapmaya başladı. Hizmet, enerji ve turizm de gelişmeler var. Tekirdağ ‘dan gelen bir iş adamı bölgemizde kendini evinde hissetmelidir. 24 saatte şirketinizi kurabilirsiniz. Ticaret Odası yönetim kurulumuzda iki tane Türk bulunmaktadır.” dedi
 

TÜRKİYE GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSUNU ZİYARET ETTİK
Yunanistan Ticaret ve Yatırım Heyeti kapsamında ilk olarak Türkiye Gümülcine Başkonsolosu Mustafa SARNIÇ ‘ı ziyaret ettik. Samimi bir havada geçen görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü.
Ziyaretimizden memnun kaldığını dile getiren Sarnıç; “ 1928 yılından beri bu binada hizmet vermekteyiz. Yunanistan ‘da ki dört konsolosluktan biriyiz. Gümülcine ve İskeçe kobi ağırlıklı şehirler. Yunanistan ‘ın geçtiği bu durumda yaptığınız iş gezisi çok isabetli oldu. Gıda, turizm ve enerji konularında yatırım düşünebilir veya al sat olarak ticaret yapabilirsiniz. TUSKON ‘un yaptığı faaliyetleri, iş adamlarına açtığı yolları mutlulukla takip ediyoruz. Yunanistan ‘ada yatırım yapmanızı bekliyoruz.” dedi

YUNANİSTAN MİLLETVEKİLİ AHMET HACIOSMAN İLE GÖRÜŞTÜK
Heyetimiz iş gezisinde Yunanistan Milletvekili Ahmet Hacıosman ile Chris-eve otelde bir araya geldi. 153 milletvekili bulunan Yunanistan Meclisinde 2 tane Türk Milletvekili yer alıyor.
Azınlıkların sıkıntılarının azaldığını dile getiren Hacıosman; “Yunanistan’da tarihi bir seçim oldu. 10 milyon nüfuslu Yunanistan ‘da 1,2 milyon memur bulunmaktadır. Türk vatandaşlarımızdan çok azı memur olarak görev yapmaktadır. Bölgemizde 97 fabrikanın 90 tanesi kapalı durumda, okullar ve hastaneler kapanarak birleştirilmektedir. Türk Hükümeti ile Yunan Hükümeti arasında görüşmeler devam etmektedir. Türkiye en yakın komşumuz bu sebeple yapacağımız ticari alışverişler Yunanistan için önem arz etmektedir. Gelip ticari ilişkilerde bulunduğunuz için tüm heyete teşekkür ederiz.” dedi.