info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tasiad tan Çanakkale Şehitlerini Anma Konferansı

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD), “Çanakkale Şehitlerini Anma” konferansı düzenledi.

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD), “Çanakkale Şehitlerini Anma” konferansı düzenledi.
Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Konferans, Derya Koleji 9. sınıf öğrencisi Hatice Kübra Sivri’nin, Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitleri”ne adlı şiirini okumasının ardından, Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe’nin söyleşisiyle devam etti.
Çanakkale Savaşı’na katılanların yaşadığı zorlukları ve savaşta yaptıkları kahramanlıkları anlatan Maltepe, Çanakkale Savaşı’nın unutulmaması gerektiğini söyledi. Maltepe, “Son yıllarda özellikle gençlerimiz, şehitlerimizi ziyarete geliyor ve geçmişini araştırıyor. Bunlar çok güzel gelişmeler” dedi.
Tarihimizin gençlere sevdirilerek öğretilmesi gerektiğini vurgulayan Maltepe, “Dedelerimiz, vatanın her köşesinden Çanakkale’ye gelip şehit olmuş. Çanakkale’de hepimizin canından, kanından insanlar var” diye konuştu.
Konuşmanın ardından, TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı, Maltepe’ye ve konferansa sponsorluk yapan firma yöneticilerine plaket verdi.