info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tasiad, Üyelerini Yeni Destek Paketi Konusunda Bilgilendirdi

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (Tasiad), Üyelerini Kosgeb Yeni Destek Paketleri" Konusunda Bilgilendirdi.

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD), üyelerini KOSGEB Yeni Destek Paketleri" konusunda bilgilendirdi. Programa konuşmacı olarak katılan KOSGEB Tekirdağ Müdürü Ali Vasfi ESKİCİOĞLU Tasiad üyeleri ve davetli iş adamlarına yeni paket hakkında bilgiler verdi.

KOSGEB in 20. kuruluş yılını kutladığı bugünlerde sahaya "yeni bir destek paketi" ile çıktığını anlatan Eskicioğlu; "Bugüne kadar mevcut yasalar gereği sanayici (üretim yapan) dışında hiçbir sektöre hibe veremiyorduk. Üretici dışındaki tüm sektörler sadece geri ödemeli kredilerden faydalanabiliyordu. Ancak Haziran ayı içinde resmi gazetede yayımlanması ile yürürlüğe girecek yeni yasa ile hizmet ve ticaret sektörü de tüm hibelerden faydalanabilecek." dedi.

Mevcut yasada firmaları zorlayan stratejik yol haritası ve genel sözleşmenin yeni düzenleme ile kalktığını belirten Eskicioğlu, işbirliği güç birliği, girişimcilik, KOBİ Proje, Tematik Proje, Ar-Ge ve Genel Hibe Destekler olmak üzere toplam 6 başlıkta yeni destek modeli ile KOBİ ler ve Girişimciler için hazır olduklarını, proje üreterek yatırım yapmayı teşvik eden bu sistemle isteyenlere devletin her türlü desteği vereceğini dile getirdi.

KOBİ lerin hazırlayacakları 3-4 sayfalık bir proje ile KOSGEB ten 150 bin TL Tematik ya da KOBİ proje desteklerinden faydalanma imkanları olduğunun altını çizen Eskicioğlu, "İş Birliği Güç Birliği" desteği ile sektörlerine bakılmaksızın en az 5 işletmenin, bir araya gelerek kuracakları yeni bir işletme için ortak tedarik, ortak tasarım, ortak pazarlama, ortak laboratuvar, ortak makine teçhizat kullanımı ve benzeri konularda 250 bin TL hibe ve 500 bin TL faizsiz 1 yıl ödemesiz, 2 - 3. yılda geri ödemeli olmak üzere toplam 750 bin lira destek alabileceklerini, alınacak destek miktarı kadar da işletmelerin kaynak aktarması gerekeceğini vurguladı.

Kendi işini kuracak girişimciler için ise 27 bin TL hibe ve 70 bin TL faizsiz geri ödemeli olmak üzere 97 bin lira destek verileceğini, genel destek programlarının yanı sıra Ar-Ge destekleri için de firmaların 300 bin TL hibe destek alabileceklerini söyledi.