info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TASİAD’dan Finans Eğitimi

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) tarafından “Finansçı Olmayan Yöneticiler İçin Finansal Yönetim” eğitimi düzenlendi. Eğitmen Sun Sandıkçıoğlu‘nun verdiği 7 saatlik eğitimin adından katılımcılar sertifikalarını aldılar.

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) tarafından “Finansçı Olmayan Yöneticiler İçin Finansal Yönetim” eğitimi düzenlendi. Eğitmen Sun Sandıkçıoğlu‘nun verdiği 7 saatlik eğitimin adından katılımcılar sertifikalarını aldılar. Eğitimde; temel finansal tablolar (bilanço, gelir ve fon/nakit akım tablosu), planlama nedir ve etkili planlamanın koşulları nelerdir?

İşletme bütçelerinin türleri ve planlamadan bütçelemeye geçiş, işletmelerde bütçelemenin basamakları ve bütçeler arası ilişkiler, fiili bütçe karşılaştırmalarının raporlanması ve sapma analizlerinin değerlendirilmesi, örnek bütçe çalışması çözümü, finansal analiz ve örnek çözüm çalışması, paranın zaman değeri, sermaye maliyetinin hesaplanması, yatırım projelerinin seçiminde kullanılan temel analiz ölçütleri, finansal risklerin yönetimi konuları anlatıldı.

Sandıkçıoğlu; "İşletmeler yönetim ile ilgili kararlarını sağlıklı alabilmeleri için Finans Karar Destek sistemlerine ihtiyaç duyarlar. Finansal Yönetim eğitim çalışmasının amacı, Sorumluluk Muhasebesi ve Bütçeleme çalışmalarının işlevlerindeki etkinliği artırmak için dikkat edilmesi gereken tekniklerin mümkün olduğunca basite indirgeyerek tanımlamak, işletme süreçleriyle finansal performans arasında sebep-sonuç ilişkilerini iyi anlaşılmasını sağlamak ve finans içi yöneticiler ile finans dışı yöneticiler arasında iletişimi kolaylaştırmaktır." dedi.