info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Taşkın; Hayat kurtarıyoruz!

Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü nde görevli personele, İtfaiye Müdürlüğü Binası Eğitim Salonunda, ilk yardım eğitimi verildi.

Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürü Kenan Taşkın, itfaiye personelinin eğitimleri kapsamında, Kızılay Tekirdağ Şubesi tarafından hazırlanan ilk yardım eğitim semineri nin, yangın ve kazalarda ilk müdahale açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Taşkın, verilen ilk yardım eğitiminin çok geniş kapsamlı olmadığını, ancak sağlık ekipleri olay yerine intikal edene kadar geçen zaman zarfında yapılacak ve hayati önem taşıyan müdahaleleri kapsadığın belirtti.
Yaklaşık 1 buçuk saat süren ilk yardım eğitiminin, 3 vardiya olarak çalışan itfaiye personelinin tamamına verilebilmesi amacıyla birkaç güne yayılabileceğini belirten İtfaiye Müdürü Taşkın, itfaiyenin personel eğitimlerinin devam edeceğinin altını çizdi.
Sağlık İl Müdürlüğü ve Doğalgazı döşeyen firma ile irtibat halinde olduklarını ifade eden Taşkın, yakın zamanda itfaiye mensuplarına verilen eğitimin yanında, Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde, doğalgaz kullanılan bölgelerde yaşayan vatandaşlara, kahve toplantıları şeklinde bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini dile getirdi.
İtfaiyenin sadece yangın müdahalesi ile görevli olmadığını belirten Taşkın, kazalarda ve afet gibi durumlarda itfaiyenin önemli rol oynadığının unutulmaması gerektiğini ve eğitimlerin bu yönde sürdürüleceğini söyledi.
Taşkın, insan kurtarmanın yanında can taşıyan her türlü varlığın hayatından sorumlu olduklarını belirterek, yangına müdahale ve doğal afetler kapsamında gerekli olan temel teçhizatların büyük çoğunluğunun Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde bulunduğunu, eksik olanların ise en kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.
Taşkın; "Bu ilk yardım eğitimimiz uygulamalı değil, teorik bir eğitimdir. Uygulamalı eğitim ileriki günlerde verilecek. Biz, itfaiyenin eksik olan araç ve gereçleri ile ilgili bir liste yaptık. Ve eksiklerimizi en kısa zamanda tamamlayacağız. Afet malzemesinden yangın müdahale malzemelerine kadar, bilhassa yangın ve yangın müdahale araçları kapsamında itfaiyemiz bünyesinde mevcuttur. Sivil Savunma bünyesinde bulunan afet müdahale araçlarını, itfaiye bünyesinde barındırma zorunluluğu var.Bizim bünyemizdeki teçhizat sivil savunmadakine yakın.
Sadece yangın değil, arama-kurtarma konularında da, insan olsun, hayvan olsun itfaiye önemli bir unsurdur. Amacımız, yangın ve yangına müdahale, arama-kurtarma ve doğal afetlerde müdahale konularında personelimizi ve teçhizatlarımızı olabilecek en mükemmel hale getirmektir." şeklinde konuştu.
İtfaiye personeline verilen eğitimin, temel ilk yardım bilgilerini kapsadığını ifade eden İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Hemşire Füsun Hüner İnal ise, eğitim hatırlatma mahiyetinde olduğunu ve bu bağlamda özellikle yanıklar üzerinde durduklarını ifade etti.