info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tatilciler Kumsalları Otel Olarak Kullandı

Marmara Bölgesi nin önemli turistik ilçelerinden Şarköy de hafta sonu tatili için gelenler, otel, motel ve pansiyonlarda yer bulamayınca, kumsallarda yatmak zorunda kaldı.

Marmara Bölgesi'nin önemli turistik ilçelerinden Şarköy'de hafta sonu tatili için gelenler, otel, motel ve pansiyonlarda yer bulamayınca, kumsallarda yatmak zorunda kaldı.
 
Türkiye'nin ilk turizm hareketinin başladığı yerler arasında olan Şarköy, İstanbul'a yakınlığı nedeniyle, orta gelir grubuna dahil tatilcilerin gözde turistik ilçeleri arasında yer alıyor. İlçe genelinde bin 500 yatak kapasitesinin yeterli olmaması, 130 yataklı öğretmenevinin 2012 yılı sonbaharında kapatılması ile konaklama tesisi açısından yetersiz kalıyor.
 
Özellikle havaların daha da ısınmasıyla tercih edilen Şarköy, hafta sonu aşırı kalabalık nedeniyle tatilciler sokakta kalıyor.
 
Şehir içindeki en eski otel işletmecilerinden Niyazi Pakyürek, haftasonu gelen konaklama ihtiyaçlarının yoğunlaştığını ifade ederek, "Maalesef ilçemizde yeterli konaklama tesisi yok. Biz yaz kış açık olan bir butik oteliz. Bu yıl başlarında sahilde daha önce hizmet veren, daha sonra kapatılan Saba Motel'i yeniden hizmete sokmak istedik. Bazı zorluklar nedeniyle otelimizi turizmin hizmetine sokamadık. Yıllardır kamu da çalışanlara, öğretmenlere ve dışarıdan gelen tatilcilere hizmet veren, 130 yataklı öğretmenevi de geçen yıl yaz sezonundan sonra kapatılarak, hizmet dışı bırakıldı. Haftasonu gelen tatilciler yer bulamayınca ya geri dönüyor, ya da kumsallarda yatıyor" ifadesinde bulundu.
 
Haftasonu şehirler arası otobüslerle ilçeye gelen tatilciler, otobüslerde yer de bulamayınca, kumsallarda, şezlong üzerlerinde, parklarda, battaniye ve deniz havlularına sarılarak uyuyorlar.
 
Özel araçlarıyla gelen tatilciler de, sahile çektikleri araçlarının içinde sabahlıyorlar.