info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tayyip Erdoğan 31 Aralıkta Tekirdağa Geliyor

Başbakan referanduma evet için Tekirdağ a gelecek.. Tekirdağ halkının %60 ı evet der.

Başbakan referanduma evet için Tekirdağ a gelecek.. Tekirdağ halkının %60 ı evet der.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, 31 Ağustosta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın Tekirdağ a gelerek referanduma evet mitingi düzenleyeceğini açıkladı.

Bir dizi ziyaret için seçim bölgesi Tekirdağ a gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut 12 Eylül de yapılacak referandum ile ilgili açıklamalarda bulundu. 82 Anayasasının darbeci genereller tarafından hazırlandığını, şekil ve içerik yönünden ülke insanına uymadığını anlatan Akbulut, Onaylandığı günden itibaren özgürlüklerin önüne set çeken bu Anayasanın 70 maddesi değişti hala içerisindeki anti demokratik hükümler bitirilemedi. Halkımız bilmelidir ki bu darbe Anayasası bütün gelişmelerin önünde engel oluşturuyor. Halkın eline tarihi bir fırsat geçti. Bu fırsatı Türkiye olarak iyi değerlendirmeliyiz. şeklinde konuştu.

Ziyaeddin Akbulut, Hükümetin gerçekleştirmek istediği bir çok reform hareketinin bu Anayasanın engelleyici hükümleriyle bloke edildiğini kaydederek, Her icraatımızın bu Anayasanın kısıtlayıcı hükümleriyle engellenmesinden bıktık. Ülkemiz her 10 yılda bir darbelerle muhtıralarla bu günlere geldi. Darbecilik dönemlerinde ülkemiz hep geriye gitti. Halkın önü kesildi. Şimdi bu referandum ile ilk kez milli iradenin cunta rejimi ile hesaplaşmasına tanık olacağız. diye konuştu.

Vatandaşların 26 maddelik Anayasa değişiklik paketinin içeriği ile ilgili kendisine sorular sorduğunu belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Akbulut, yeni paketle birlikte özürlülere, şehit yakınlarına, gazilere ve kadınlara daha fazla hak sağlanacağını, sendikal hakların artacağını, hukukun siyasallaşmasının önüne geçileceğini, Anayasa Mahkemesi ne bireysel başvuru imkanının getirileceğini aktardı.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı sıfatıyla il genelinde temaslarda bulunduğunu ve bu görüşmelerden edindiği izlenimler ışığında Tekirdağ halkının değişiklik paketine %60 evet oyu vereceğini tahmin ettiğini vurgulayan Ziyaeddin Akbulut, siyasetin amacının özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu, CHP, MHP ve BDP nin özgürlükleri artıran bir paket için aynı safta yer alarak hayır kampanyası yürütmelerinin üzerinde düşünülmesi gereken bir durum olduğunun altını çizdi.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın 31 Ağustosta Tekirdağ a gelerek hem bir dizi açılış gerçekleştireceğini hem de referandum ile ilgili bir miting düzenleyeceğini anlatarak şöyle konuştu: Başbakanımız 24 Temmuzdan itibaren 36 ili ziyaret ederek referanduma evet mitingi düzenleyecek. Bu 36 il arasında Tekirdağ da bulunuyor. Program kesintisi olmazsa 31 Ağustosta Başbakanımız Tekirdağ halkı ile bir araya gelecek. Biz de 24 Temmuzda TBMM nin tatile girmesinin ertesi günü seçim bölgemiz olan Tekirdağ a gelerek referanduma evet kampanyasını başlatacağız. Tekirdağ ı köy köy, kasaba kasaba gezip Anayasa değişiklik paketinin neler getirdiğini, değişen maddelerin içeriklerini ve halkımıza nasıl özgürlükler kazandırdığını ayrıntılı olarak anlatacağız. Dedi.