info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

T.B.M.M. Başkanı Mustafa Şentop, Akdeniz Göçmen Mezarlığına Döndü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ`da Süleymanpaşa Belediyesinin düzenlediği iftar programına katıldı.

Şentop, 100. Yıl Mahallesinde düzenlenen "Gönül Sofraları" iftar programında yaptığı konuşmada, Ramazan'ın Müslümanlar için önemli vakitlerden birisi olduğunu söyledi. Ramazanın Türkiye için, dünya için, Müslümanların için hayırlara vesile olmasını temennisinde bulunan Şentop; "Gerçekten dünyamız çok zor günlerden geçiyor.

Hemen yakınımızda, burnumuzun dibinde yaşanan bir savaş var. Bu savaşın bugüne dair etkileri var, bugünden sonra önümüzdeki günlerde, aylarda, yıllarda ortaya çıkacak etkileri var. Avrupa ülkelerini biliyorsunuz, Afganistan'dan, Suriye'den göçmenler gelmesin diye birçok marifet sergilediler, para harcadılar. Akdeniz'de göçmenlerin, göçmen çocukların mezarları oldu. Akdeniz göçmen mezarlığına döndü." dedi. Şentop, Avrupa'nın Afrika'dan gelen göçmenlere ayrımcılık yaptığını belirterek, şunları kaydetti: "Ukrayna'dan artık bugünlerde herhalde 4 milyonun üzerinde 5 milyona doğru gidiyor Avrupa'ya doğru yoğun bir göçmen akını var. Bunun bugün işte 10 milyonu geçeceği söylenebilir. Şimdi doğudan gelen Afrika'dan gelen, Orta Doğu'dan gelen göçmenlere kapıyı kapatanlar işte bu sefer Ukrayna'dan gelen büyük bir göç sayıca daha çok bir göç dalgasıyla karşı karşıya kaldılar. Dünyanın dengeleri değişti. İşte böyle bir dönemde bu mübarek ramazan ayındayız Duaların kabul olduğu bir aydayız.

Cenab-ı Hakk'a dua edelim. Milletimiz için, devletimiz için, Müslümanlar için, insanlık için dua edelim. İnşallah bu zorlu günleri de atlatacağız. Nasıl salgın süreci yaşadık ve o günlerde eve kapalı kalmak zorunda olduk. 2 yıldır evimizde, yalnız başımıza, işte aile efradımızla sadece muhatap olarak iftarlar yapıyorduk.

O günler geçti, bugün işte böyle meydanda binlerce kişi hep beraber iftar ediyoruz. Bugünkü zorluklarda inşallah Allah'ın yardımıyla dualarımız da açılacak. “Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin