info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tedaş dan Elektrik Zamları İle İlgili Basın Açıklaması Yapıldı

Tedaş dan Elektrik Zamları İle İlgili Basın Açıklaması Yapıldı

Tredaş dan yapılan yazılı açıklamada;Son dönemlerde sorumluluk sahamız olan Trakya bölgesi genelinde hizmet veren bazı yerel basın organlarında “Tredaş zamları erken uyguladı” şeklinde eksik bilgiye dayanan haberlerin yapılması nedeniyle açıklama yapmaya ihtiyaç duyulmuştur. Bilindiği üzere, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından ülke genelinde 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren uygulanmak üzere perakende elektrik satış fiyatlarının abone gruplarına göre belirlenen oranlarda arttırılmasına karar verilmiştir.

Söz konusu kararın uygulanmasına 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren ülke genelinde Perakende satış lisansı sahibi 21 Dağıtım Şirketi ile birlikte aynı anda başlanılmıştır. Faturalar, hesaplama modülü TEDAŞ Türkiye Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından işletilen Abone.net sistemi tarafından otomatik olarak oluşturulmaktadır. Faturalara program üzerinden müdahalede bulunarak, zammı erken yansıtmak gibi bir inisiyatifimiz bulunmamaktadır.

Abonelerimizin eylül 2012 dönemi tüketimleri eski tarifeden, ekim 2012 dönemi tüketimleri ise yeni tarifeden Abone.net sistemi tarafından otomatik olarak hesaplanmaktadır. Bu durum Türkiye geneli diğer Dağıtım Şirketleri sorumluluk bölgelerinde de aynı şekilde uygulanmaktadır.

Sonuç olarak, EPDK’ca belirlenen zam uygulamasının Şirketimizce öne alınarak erken uygulanması gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmadığı gibi Türkiye geneli ortak kullanılan abone.net faturalama programı gereği Şirket olarak bu uygulamaya karar vermek gibi bir yetkimizde bulunmamaktadır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur. denildi.