info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TEFSAD ve KIFSAD , Bulgar Fotoğrafçıları misafir etti

TEFSAD ve KIFSAD , Bulgar Fotoğrafçıları misafir etti

TEFSAD’ ın 2011 Kasım ayında düzenlemiş olduğu “1. Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf Günleri” etkinliğine karma fotoğraf sergisi ile katılan 19 Bulgaristan’lı fotoğraf sanatçısı 29 Nisan’da Türkiye’yi ziyaret etti.
 Fotoğraf Günleri sırasında TEFSAD ile Türk ve Bulgar fotoğraf sanatçılarının tanışması, iki ülke arasında sanat ve dostluk bağlarının  kurulması amacı ile işbirliğine gidilmesi konusunda fikir birliğine varılmıştı. Yaz sezonunun gelmesi ile bu çerçevede ilk ziyaret gerçekleşti.
 Ziyaretçiler, TEFSAD(Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği), KIFSAD(Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Derneği) ve Bulgaristan Burgas Fotoğraf Derneği üyeleri sabah erken saatlerde Kırklareli’nde buluştular.Bulgaristan’dan gelen Georgi İvanov, Antoaneta Bogdanova, Silviya Karagözova ve diğer arkadaşları, KIFSAD Başkanı Arif Tekin ve TEFSAD Başkanı Meliha Elitaş, diğer dernek üyeleri ile beraber Balkan köylerini gezdiler.
 KÜLTÜREL FAALİYETLER DOSTLUĞU PEKİŞTİRİYOR
 Gezide ilk durak Dereköy oldu. Buradan Armutveren ve Karapınar Şelalesi fotoğraflandı.Karapınar Şelalesinde uzun pozlama yapan sanatçılar öğlen yemeğini Zahir’in Yerinde yediler.
 Yemekte birer konuşma yapan Georgi İvanov, Arif Tekin ve Meliha Elitaş  özetle; sanatın bir dalı olan fotoğraf sayesinde insanların birbiriyle tanışıp kaynaştığını, dostlukların pekiştiğini, ülkeler arası barışın gerçekleştiğini, kültürler arası bağların kuvvetlendiğini ve gelecek nesillere de  çağımız hakkında belgeler aktarıldığını belirttiler.
 Yemekten sonra Balaban, Yenice ve Evrencik köyleri ziyaret edildi. Fotoğrafçılar bütün gezi boyunca köylerdeki kültür miraslarını titizlikle inceledi, fotoğrafın etik kurallarına uyarak köy halklarına saygı, sevgiyle yanaşarak, onların yaşam içindeki karelerini fotoğrafladı ve belgelediler.
 Gezi Evrencik civarında odun kömürü üreticilerinin fotoğraflanması ile sona erdi.