info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tek Başına 121 Gündür Eylem Yapıyor

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikadan işten çıkarılan Salih Savaş, tek kişilik eylemine 121 günde devam ediyor.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikada sözleşmeli işçi olarak çalışan ve fabrika yönetiminin Şubat ayında işten çıkardığı Salih Savaş, direnişine devam ediyor. Çerkezköy Emek Bileşenleri Platformu’nun da destek verdiği eylemde Belediye meydanında basın açıklaması gerçekleştiren Savaş, "Emek düşmanı fabrika meşru, yasal haklarımızı istediğim için bizleri işten çıkarttı. 4 Haziran 2013 tarihinde üç aylık bir sözleşme yaparak işe başladık. Bu üç aylık sözleşmemiz bittiğinde ise bizlere kadro güvencesi verildi. Ayrıca tüm haklardan eksiksiz olarak yararlanacağımız söylendi. Ancak fabrika yönetimi bizi bu kadar zaman geçmesine rağmen kadroya almadı. Aksine bu süre içerisinde bizlere asgari ücretin bile altında bir ücret verdi" dedi. 
Fabrikanın mesai paralarını ödemediğini, suç olmasına rağmen kendilerini aynı anda birden fazla bölümden çalıştırdığını kaydeden Savaş, "Bizlerin örgütsüzlüğümüzden yararlanıp sömürdü. Artık hayat pahalılığı nedeniyle evimize kuru ekmek dahi götüremez hale geldiğimiz için fabrika yönetimi ile konuşma kararı aldık. Bu doğrultuda fabrika müdürü ile görüştük. Fabrika müdürü bizim yanlış bilgilendirildiğimizi hiçbir şekilde bizlere kadro verilmeyeceğini söyledi. Fakat bizler bazı arkadaşlarımızın kadroya alındığını duyduk. Bunun üzerine bizlerde kadroya alınıncaya kadar, tüm sosyal haklarımız verilinceye kadar mücadele etme kararı aldık. Daha sonra ise tekrar fabrikaya gidip taleplerimizi ilettik ve haklarımızı istedik. Bunun üzerine tüm yasal yollara başvuracağımızı belirttik" ifadelerini kaydetti. 
Fabrika yönetiminin hukuksuz bir şekilde kendisini işten çıkardığını öne süren Savaş, "Fabrika yönetimiz bizi işten çıkararak bu hukuksuzluğu örtbas edebileceğini bizleri susturabileceğini sanıyor, fakat yanılıyor. Biz biliyoruz ki son sözü daima hakları için direnenler yazıyor. Ben de fabrika önünde 14 Şubat 2014 tarihinde çadır direnişine başladım. 121 gündür fabrika önünde direnişteyim. Tüm hakkımızı çadır direnişine desteğe bekliyorum" açıklamasında bulundu. 
Yaklaşık 100 kişilik grup, Salih Savaş’ın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.