info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ a Macar ve Yunan sanatçılar geliyor

Tekirdağ Macar Dostluk Derneğinden yapılan açıklamada, Mayıs 2009 -Haziran 2010 tarihleri arasında Tekirdağ a Macar ve Yunan sanatçıların geleceği bildirildi.

Tekirdağ Macar Dostluk Derneği nden yapılan açıklamada, Alman Goethe Enstitüsü ile Avrupa Birliği nin "Cultural Bridges" programının finansal desteği ile, Mayıs 2009 ? Haziran 2010 tarihleri arasında, Türkiye den başlayarak Brüksel de son bulacak kültür projesinin Türkiye bölümünde, 29-31 Mart 2010 tarihleri arasında Tekirdağ da Macar yazar Ágnes Várkonyi ve Yunan yazar Petros Markaris eserlerinden okumalar gerçekleştirileceği duyuruldu.

Bayan Ágnes Várkony nin, Tekirdağ Macar Dostluk Derneğinin birlikteliği ile 29.3.2010 saat 18.00 de Rakoczi Müzesi nde eserini okumasının ardından Tekirdağ Valiliği Kültür Merkezinde Macar sanatçı Tamas Kobzas Kiss ile Erdal Sakalıoğlu bir konser verecekler.

Yazarlar ayrıca Tekirdağ Anadolu Lisesi, Namık Kemal Üniversitesi ve İl Halk Kütüphanesi nde eserlerini okuyacaklar.

Sanatçılara, projeye katılan yazarların kitaplarının incelenip okunabileceği ve internet bağlantılı bilgisayarlar ve çeşitli audio-visual araçlarla donatılmış bir gezici kütüphane eşlik ediyor. Proje kapsamında yer alan kentlerde, okuma ve söyleşilerin, konserlerin, sergilerin, kısa film gösterimleri ve çeşitli gösterilerin yer alacağı "Avrupa Kültür Haftaları" düzenleniyor.

Tekirdağ Macar Dostluk Derneği yöneticileri, üniversite ve liselerde gerçekleştirilecek okuma toplantıları, video atölyeleri ve internette düzenlenecek web forumları ile projenin öncelikle gençlere ulaşmayı hedeflediğini ve onlara Avrupa da güncel sanat alanındaki gelişmeler ile doğrudan tanışma olanağı sunduğunu belirttiler.