info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Ak Parti Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi yapıldı

Yapılan oylama sonrasında İlçe başkanlığına Av Emrah Tunca; Yönetim kurulu üyeliklerine Sezai Çetin, Mehmet Gözütok, Ethem Mollayusufoğulları, Ramazan Baran, Metin Güral, Asiye Yazar, İrfan Balcı, Nihal Köşdere, Sevdar Ürken, Müesser Güloğlu, Şahin Umur, Özlem Akbaş, Recep Güven, Hakan Kıran, Fatih Yörük, Muhammed Tekin, Av.Bünyamin Gılbaz, Ahmet Kuşoğlu, Cemil Kabaoğlu, Şenol Gönüldaş, Hilal Eliaçık, Bülent Değirmenci, Hamit Orhan, Ahmet Ayhan, İ.Hüseyin Cabbar, Ziya Ekiciler, Abdurrahman Baydemir, Necdet Özcan, Hakan Arıcılar Asil yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler.

Tekirdağ Ak Parti İlçe kongrelerinin 12 Şubat Pazar Günü Tekirdağ Özdemirler Yapı Market Düğün Salonunda yapıldı.

4. olağan kongresine Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu; Tekirdağ Milletvekilleri T.Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, Bursa Milletvekilleri İsmet Su, İsmail Aydın, Aslen Tekirdağ'lı olup İstanbul Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Türkan Dağoğlu, Prof. Dr. Mustafa Şentop, Gülay Dalyan, Eski Akparti Milletvekilleri Ahmet Kambur, Prof. Dr. Necip Taylan, Çerkezköy Belediye başkasnı Ali Ertem, Malkara Belediye başkanı Birol Kaya, Tic.ve San. Odası Başkanı Cengiz Günay, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Sami Kayın, Belde Belediye Başkanları, Faruk Korkmaz, Hanefi Belindir, Hüseyin Uzunlar, Ömer Gümüş, Selma Altunay, Selim Kesebir, Fikret Yılmaz, Hüseyin Bulut, Tekirdağ Eski Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Hayrabolu Eski Belediye Başkanı Şener Çelikayar, Yenice Eski Belediye Başkanı Kemal Aybi, İl Genel Meclisi Eski Başkanı Halil Çelik, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri, Taşıyıcılar Koopperatifi ve Esnaf  Kefalet Kredi Kooperatifleri Başkanı Ali Rıza Eti, Milletvekili adayları Mestan Özcan, Hakan Şık, Eski İl Başkanı Mehmet Şık, İl ve İlçe kadın, gençlik koları üyeleri katıldılar.

Kongre Divan başkanlığına Şükrü Akçaoğlu, Çiğdem Goncagül, Hüseyin Önbey, Nevzat Bahar, Selami Altunay seçildiler.

Ziya Meral yapmış olduğu konuşmada; Ülkemize ve şehrimize vermiş olduğu hizmetleri büyük beğeni ile takip ettiğimiz Bakanımız Sayın Eroğlu’nun kongremizi onurlandırmalarından dolayı teşekkür ederek söze başladı. Ak Parti çatısı altında ülkeye hizmet sevdası ile uykusuzluğumuzu, sevinçlerimizi, acılarımızı ve yorgunluğumuzu bölüştük 2002 yılında ilimizde kurucu il başkanımız Ahmet Kambur ve 35 arkadaşımız ile birlikte yola çıkan bir kardeşiniz olarak bu gün 14 bin merkez ilçede olmak üzere Tekirdağ da 50 bin üyeli büyük bir aile olduk. Bu tabloya bir nebze olsun benimde kastım olmuşsa benim için bundan daha gurur verici bir ödül olamaz diye sürdürdü. Bir görev biter diğeri başlar mevkiler değişir ancak Ak Partinin birleştirici mayası gönüldaşlarımız arasında her daim kalır Ak parti ailesinin birer üyesi olarak genel başkanımız başbakanımız R.Tayyip Erdoğanın bize hedef koyduğu 2023 Türkiyesi’nin hizmet kervanındayız. Yol boyunca kimi zaman önce , kimi zaman arkada görev alarak, Halka hizmet Hakka Hizmet düztur ile hareket ederek partimize ve halka hizmete devam edeceğiz dedi.
3 yıl boyunca birlikte çalıştığımız gece gündüz beraber olduğumuz merkez ilçe yönetici arkadaşlarıma bize bu yolda yardımlarını esirgemeyen teşkilatımızın tüm kademelerindeki Ak Partili yönetici ve arkadaşlarıma Teşekkür ediyor ve helallik istiyorum dedi.

Daha sonra  Milletvekili Özlem Yemişçi, T.Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ İl başkanı Soner Çizen partinin içinde bulunduğu durum ve Ak parti Genel Başkanı ve Başbakan R.Tayyip Erdoğanın lideliğindeki Ak Parti'nin Türkiye'de ve dünyadaki durumunu anlattılar bu güne kadar Tekirdağa 9,5 yıl içerisinde neler yapıldığını ve neler yapılacağını anlattılar.

 Orman ve Su işleri bakanı Veysel Eroğlu Tekirdağ Naip köyü barajı’nın dışında İnecik ve dedecik barajları ile Çanakça sulama gölet’inin en kısa zamanda bitirileceğini Tekirdağ Belediyesinin vahşi depolama çöp alanında yapılacak olan ağaçlandırma çalışmalarıyla ile ilgili İstanbul orman 1. Bölge Müdürlüğüne talimat verdi.

Eski göğüs hastalıkları hastanesi önünde bulunan Milli Savunma Bakanlığına ait olan bu yerde yapılması düşünülen arıtma tesisi için bedelsiz tahsisi hususunda Başbakan  R.Tayyip Erdoğan ile özel görüşerek konuyu halledebileceğinin sözünü verdi. Tekirdağ benim için çok heyecan verici illerden birisidir. Naip köyü barajı ile ilgili köylülerimiz hiç bir şekilde sıkıntıda kalmayacaklarını hatta 49 yılığına orman arazilerden fidanları da bakanlığımız tarafından karrşılanarak yer verileceğinin müjdesini verdi.

Yapılan konuşmalar dan sonra Tekirdağ merkez ilçe başkanlığı için tek aday tek liste olarak belirlenen yoğun katılımlı kongrede Av. Emrah Tunca Merkez ilçe başkanlığına seçildi.

 

Yapmış olduğu Teşekkür konuşmasında ; Ak partili arkadaşlarımızın desteği ve talebiyle partime ve Tekirdağ’a hizmet etmek için Merkez ilçe başkanlığına aday oldum.

Teşkilatımızın bu kademesinde hizmet etmek benim için çok önemli, ve değerli bir görevdir.

Bu görevin zor olduğunun farkındayım. Keza sorumluluk alanımız da 55 köyümüz 4 beldemiz merkezde 14 mahallemiz bulunmaktadır. Görev yaptığımız süre içerisinde hiç bi belde başkanımız köy temsilcimiz mahalle temsilcilerimiz kendilerini yalnız hissetmeyecekler her zaman onların yanında olacağız. onlardan isteğimiz partimize üye kazandırmaları bu gün için Tekirdağ Merkezde mevcut 14 bin civarında olan üye sayımızı 20 – 25 binlere çıkardığımız taktirde gerçek anlamda başarıya ulaşmamız mümkün olacaktır.

Yerel siyasete baktığımızda şu anda Tekirdağ merkezde başarısız bir CHP belediyesi iş başındadır kendileri 2 yıl boyunca taş üstüne taş koyma mıs çöp toplamaktan başka hizmet vermediği gibi, Ak Parti belediyesi icraatlarını da sahiplenmeye çalışmışlardır.

Tekirdağ Ak parti belediyesi göreve gelmeden önce ulusal medyada Tekirköy başlıkları atılırken Ak parti belediyesinden sonra ve siyasi iktidarın da katkılarıyla Tekirdağ da ilkler yaşanmış ve Tekirdağ’ın cehresi değişmiştir. Tekirdağ halkı önümüzdeki yerel seçimlerde bir karar verecek, ya CHP belediyesini seçecek çöp toplanmasından başka hizmet almayacak ya da yeniden Ak parti belediyesini seçerek hükümet gücünden yararlanarak Tekirdağ’a hizmetlerini devam ettirecektir.

Önümüzdeki seçimlerde Tekirdağ büyük şehir statüsüne geçtiğinde CHP verilmiş olan Belediye büyük şehir belediyesi olarak Ak partiye geçecektir bunu sözünü veriyorum size dedi.

 

Yapılan oylama sonrasında İlçe başkanlığına Av Emrah Tunca Yönetim kurlu üyeliklerine Sezai Çetin, Mehmet Gözütok, Ethem Mollayusufoğulları, Ramazan Baran, Metin Güral, Asiye Yazar,İrfan Balcı, Nihal Köşdere, Sevdar Ürken, Müesser Güloğlu,Şahin Umur, Özlem Akbaş, Recep Güven, Hakan Kıran, Fatih Yörük, Muhammed Tekin, Av.Bünyamin Gılbaz, Ahmet Kuşoğlu, Cemil Kabaoğlu, Şenol Gönüldaş, Hilal Eliaçık, Bülent Değirmenci, Hamit Orhan, Ahmet Ayhan, İ.Hüseyin Cabbar, Ziya Ekiciler, Abdurrahman Baydemir, Necdet Özcan, Hakan Arıcılar Asil yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler.