info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ AKP Kongresinde yumruklar havada uçuştu.

Tekirdağ AKP 3. Olağan kongresinde çıkan tartışma da yumruklar havada uçuştu.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye nin mayınlı arazilerini temizleme mecburiyeti olduğunu ifade ederek, "Bunu devlete çok fazla yük getirmeden, mümkün olan en az maliyetle bu uluslararası yükümlülüğümüzü yerine getirmenin yollarını Meclis olarak aramaktayız" dedi.
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Tekirdağ İl Kongresi ne katılmak için Tekirdağ a geldi. İlk olarak Tekirdağ Valiliği ni ziyaret eden Bağış, Vali Aydın Nezih Doğan dan brifing aldı. Bakan Bağış, Valilik teki ziyaretinin ardından Tekirdağ Belediye Başkanlığı nı ziyaret etti. Yerel seçimlerden sonra AK Parti den belediyeyi devralan CHP li Belediye Başkanı Adem Dalgıç a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Bağış burada yaptığı konuşmada, yerel seçim sürecinin artık geride kaldığını, bundan sonraki süreçte herkesin hizmet için çalışması gerektiğini ifade etti.
Ziyaretlerinin ardından AK Parti Tekirdağ İl Kongresi nin yapıldığı İsmet İnönü Spor Salonu na geçen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış genel seçimlerden tek parti halinde çıkacaklarını söyledi. AK Parti nin Tekirdağ daki 3. Olağan Kongresi ne AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ile Necip Taylan, Kırklareli Milletvekili Ahmet Sarıçam ve çok sayıda partili katıldı.
AB DTP Yİ SORMADI
İl Kongre çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Egemen Bağış, DTP li Milletvekillerinin ifade vermeye yanaşmamaları ve haklarında fezleke hazırlanmasının AB sürecine nasıl yansıyacağı konusundaki soruya, "Şu anda AB yetkililerinden benden bu konuyla ilgili bilgi isteyen olmadı. Bu konuda yaptığımız görüşmelerde yorum yapan da olmadı. Devam eden bir yargı süreci var. Her demokraside olduğu gibi yargı bağımsızdır. Bağımsız yargı anladığım kadarıyla davada bir erteleme kararı almıştır. Davanın vakti zamanı geldiğinde arkadaşlarımız gerekli açıklamaları yapacaklardır. Gerekli ifadeleri vereceklerdir. Türkiye nin gerçekten demokratik bir ülke olmasını istiyorsak hepimiz üzerimize düşen görevleri yapmalıyız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
"Süreç, Türkiye-AB ilişkilerinde kaos oluşturur mu" sorusu üzerine Bağış, "Negatif düşünmeyelim. Pozitif düşünelim. Türkiye nin kaosa sürüklenmesinden hiç kimsenin bir kazancı olmaz. Ancak Türkiye nin düşmanlarının kazancı olur. Hepimiz pozitif düşünelim. Türkiye yi kaosa sokmamak için elimizden geleni yapalım" ifadelerini kullandı.
MAYINLI ARAZİLERİ TEMİZLEME MECBURİYETİ VAR
Başmüzakereci Egemen Bağış, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi konusunda ise Meclis (TBMM) olarak uluslararası yükümlülüğü yerine getirmenin yollarını aradıklarını söyledi. Bağış, "Ottowa anlaşması gereği, Türkiye nin mayınlı arazilerini temizleme mecburiyeti vardır. Bu uluslararası bir yükümlülüğümüzdür. Bunu devlete çok fazla yük getirmeden, mümkün olan en az maliyetle bu uluslararası yükümlülüğümüzü yerine getirmenin yollarını Meclis olarak aramaktayız. Bununla ilgili yasama çalışmaları devam etmektedir. Kanun çıktıktan sonra da gereğine bakılacaktır. Mensubu olduğum Hükümetimin tasarısının sonuna kadar arkasındayım" diye konuştu.
BAYKAL A DAVET
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ın terör sorunu ile ilgili açılımı konusundaki düşüncelerini de yorumlayan Bağış, "Vallahi inşallah Sayın Baykal samimidir. Biz Türkiye nin barışa kavuşması için herkesin çözüm önerilerini dinlemeye hazırız. Sayın Baykal ın Genel Başkanımıza bir ziyaret borcu vardır. Biliyorsunuz onlar genel merkezlerine taşındıkları zaman Sayın Başbakanımız merkez binalarına hayırlı olsun ziyaretine gitmiştir. Bundan birkaç ay geçtikten sonra biz bu kez yeni bir binaya taşındık. Yaklaşık neredeyse 2 yıl olacak yeni binamıza taşınalı, iadeyi ziyareti bekliyoruz. Çünkü Türk kültüründe bu tür hassasiyetler vardır. Benim Sayın Baykal a adet, gelenek ve örf öğretmek haddim değildir. Benden çok daha tecrübeli, yaşı benden çok daha büyük bir siyasetçidir. Bu vesileyle iadeyi ziyareti de yapar, eğer farklı düşünceleri varsa, Türkiye nin kronikleşmiş sorunları için bir çözüm önerisi varsa, Sayın Başbakanımız bunu çeşitli vesilelerle dile getirdi; Biz herkesin yapıcı fikirlerini dinlemeye, eğer haklı oldukları mantıklı bir çözüm önerileri varsa bunu uygulamaya hazırız dedi. Bu Sayın Baykal için de geçerlidir. Sayın Bahçeli için de geçerlidir. Diğer siyasetçiler için de geçerlidir. Yeter ki Türkiye nin sorunlarını birlikte çözme iradesini ortaya koysunlar. Sorunun değil çözümün bir parçası olmaya çalışsınlar" şeklinde devam etti.
Terör örgütü ile ilgili olarak bir affın hükümet gündeminde olmadığını ifade eden Egemen Bağış daha sonra Tekirdağ dan ayrıldı.
İL KONGRESİ İPTAL EDİLDİ
Öte yandan AK Parti nin 3 ncü Olağan Kongresi çıkan tartışmalar nedeniyle iptal edildi. Alınan bilgilere göre, protokol konuşmalarının ardından seçime geçildi. Bu sırada partililer arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine divan heyeti yerine geçmeyerek kongrenin iptal edildiği duyuruldu. Kongre de Bayram Meral ve Soner Çizen adaylığını açıklamıştı.
AKP Tekirdağ İl Kongresi nde yumruklar konuştu.
Devlet Bakanı Egemen Bağış ın kongrenin yapıldığı İsmet İnönü Spor Salonu ndan ayrılmasından kısa bir süre sonra, seçime il başkan adayı olarak giren Bayram Meral ve Soner Çizen i destekleyen taraftarlar arasında sözlü tartışma başladı.
Tartışma sırasında etrafa küfürler savuran divan başkanı Tokat Milletvekili Zeyit Arslan ın yeğeni Galip Şanlı, AKP İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Becerir e tekme ve yumruklarla saldırdı. Yüzü kanlar içinde kalan Becerir in burnu kırıldı.
Olaydan sonra bir grup partilinin linç etmek istediği Şanlı arka kapıdan çıkartılarak emniyete getirildi. Kavga nedeniyle divan kurulu üyelerinin toplanamaması nedeniyle kongre iptal edildi.