info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ AKP Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut 2011 Değerlendirme Toplantısı Düzenledi.

Tekirdağ Ak Parti Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut 2011 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi.

 

Tekirdağ Ak Parti Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut ve İl Başkanı Soner Çizen,İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Koncagül,gençlik kolları Başkanı Selime Günder Yazıcı, Başkan yard. Tansel Özsoy, Özgür Yaver, Atacan Çebi, Ali Rıza Eti , Şükrü Akçaoğlu, Fatih İnce, İbrahim Sıralı ve İl genel Meclisi üyesi Hüseyin Önbey’in katıldığı değerlendirme toplantısı Rodosto otelde yapıldı.Milletvekili Özlem Yemişçi’nin TBMM de görevi olduğundan toplantıya katılamadığı belirtildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl başkanı Soner Çizen Katılan tüm basın mensuplarına teşekkür etti. 1 yıllık Tekirdağ ak Partinin çalışmaları hakkında özet açıklamalar yapan Çizen’in açıklamalarını video da izleyebilirsiniz.
 
Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut yapmış olduğu konuşmasında 2011 yılının milletmiz için en önemli olayı 12 Haziranda yapılan genel seçimler olmuştur.
Halkımız som sözünü sandıkta söylemiş, demokrasi ,barış ve huzur içerisinde %50 nin üzerinde oy ile tekrar R.Tayyip Erdoğan liderliğindeki partimizi taçlandırmıştır. Milletimizin teveccühünü 2 genel seçim, 2 yerel seçim ve 2 referandum halk oylamasın da kazanan Ak Parti , yine milletmizin takdiri ile iktidara gelmiştir.
Halkımızın desteği ile hizmet yolunda mesafeler kat etmeye devam etmektedir. Bu vesile ile aziz milletimize partimiz ve teşkilatlarımız adına bir kez daha teşekkür ediyoruz.
 
Yüzyılın ekonomik krizinden gelişmiş ülkelerin dahi olumsuz etkilenmesine rağmen, sağlıktan eğitime sanayiden kalkınmaya ulaşımdan tarıma bir çok alanda yapılan yatırım ve çalışmalar ile gelişen ve büyüme kaydeden Türkiye, artık iç dinamiklerini daha verimli kullanabilen bir ülke konumundadır. Ekonomik olarak 2011 yılında Türkiye’miz tüm gelişmiş ülkeler ekonomisi ve kuruluşları tarafından takdirle izlenen ülke haline gelmiştir. Kültürel zenginliklerini ve coğrafi konumunu bir fırsat olarak gören milletimizin, “Büyük Türkiye ideali” adım adım gerçekleşmektedir.
2023 e yaklaşırken uluslar arası diplomaside söz sahibi olan ve önem kazanan Türkiye, tüm mazlum milletlerin sesi haline gelmiştir. İç siyasetinde istikrarlı, dış politikada kararlı duruşu ile diğer milletlerin ve devletlerin örnek aldığı bir ülke konumundadır.
Fakat bizlere yakışan övünmeyle zaman kaybetmek yerine hizmetlerine yenilerini ekleyen bir millet ve devlet olmaktır. Avrupa birliği (AB) ülkelerinde işsizlik oranının %16 lara yükseldiği , her türlü ödeme , cari gider ve sabit ücretlerinin %25 oranın da düşürüldüğü bir avrupa karşısında %8 büyüyen , dünyada en çok büyüyen ekonomiye sahip bir ülkede, ilimizde önümüzdeki yıllarda yapılacak, yapılması planlanan yatırımları sıralayabiliyoruz. bunu sağlayan başbakanımız başta olmak üzere bütün yöneticilerimize , yetkililerimize ve hükümetimize ne kadar teşekkür etsek azdır.
2002 den buyana Ak Parti iktidarları ile yapılan hizmetler ve yatırımlar ile milletimiz nefes almış, ülkemiz adeta şantiye yerine dönmüştür.
Her alanına 780 bin metre karenin her köşesine yapılan yatırım ve hizmetler yaşam kalitemizi iyileştirmekle kalmamış, standartlarımızı yükseltmiştir. Milletimiz , en iyi hizmeti hak etmektedir.
En iyisi için , “Beraber çalışacağız, birlikte başaracağız”.
 
Cumhuriyetimizin 100. yılında yüzyıla yön veren lider ülke olma yolunda Başbakanımız ve Genel Başkanımız R.Tayyip Erdoğan ile emin ve kararlı adımlar ile ilerliyoruz.
2011 yılında Tekirdağ a  toplam 213 milyon TL kaynak sağlanmıştır toplam 365 yatırım projesi için ayrılan 253 milyonun tamamına yakını harcanarak 157 proje bitirilip halkımızın hizmetine sunulmuş 109 proje ise halen devem etmektedir. 9 yıllık iktidarımız süresince Namık Kemal üniversitesi, duble yolar, Tekirdağ muratlı cevre yolu binden fazla derslik Köydes ve Beldes yatırımları “Tekir köy diye anılan şehrimiz modern şehir konumuna kavuşmuştur”
Son 9 yılda kamu ve özel sektör yatırımları ile Marmara nın parlayan yıldızı olmuştur.
Tekirdağ 2012 ve ileriki yıllarda yapacağımız yatırımlar ile çok yakın bir zamanda da liman kenti ve lojistik merkez olacaktır.
2012 yılı fiyatlarına göre 2002 – 2011 yılları arasında Tekirdağ da 970 milyon harcama yapılmıştır. Bu harcamanın karşılığı da 560 milyon dolar olmuştur.
Eğitime bu dönemde 158 milyon harcama yapılmış bu da 91 milyon dolara tekabul etmektedır.
Tekirdağ merkezde 2002 yılında 6 olan bilgisayar teknoloji sınıfı sayısını 2011 de 62 ye , Çorluda 5 den 56 ya Çerkezköy de 4 den 39 a olmak üzere il genelinde toplam 268 e çıkarılmıştır. ak Parti İktidarında okullarımızda 9 yılda teknolojik devrim gerçekleştirilmiştir.
2003 – 2004 öğretim yılından itibaren Tekirdağ da 706 bin 620 İ.Ö olmak üzere toplam 878 bin 139 öğrenciye 9 milyon 939 bin 276 adet ücretsiz kitap dağıtılmıştır.
2006 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine kavuşturarak bu gün 15 bin öğrenci 6 fakülte 3 enstitü 11 MYO 2 yüksek okul, 2 merkez ile üniversite şehri olması sağlanmıştır üniversitemizin dünya standartlarında olması için bütçesine katkı sağladık. Gelişmesi için destek verdik en son 2012 bütçesinden 6 milyon TL kamulaştırma ödeneği tahsis ettirdik.
Tekirdağ 750 Çorlu yada 500 öğrenci kapasiteli yurt yapılması için ihalesi yapılmış en kısasürede bitirilmesi için çalışmalar devam etmektedir diye açıklamalarda bulunan Akbulut, ulaştırma Haberleşme madencilik diğer kamu hizmetleri, Köydes,sağlık,tarım,ve yeni yapılacak yatırımlar ile ilgili geniş açıklamalarda bulundu.
 
Tarımda 2002 yılında 47 milyon 411 bin 366 TL toplam tarımsal destek ödemesi yapılırken 2011 yılında bu rakam 181 milyon 783 bin 714 TL ye ulaşmıştır.
Bu yıllar arasında kümilatif olarak 1 milyar 260 milyon 98 bin 305 TL Tekirdağ çiftçi kayıt sistemine kayıtlı toplam 29 bin çiftçimize ödemeleri yapılmıştır.
2011 yılında bu güne kadar toplam 15 milyon 853 bin 552 TL süt desteği 2002 – 2011 yıllarında kümilatif  toplam olarak 85 milyon 13 bin 651 TL süt desteği ödemesi süt üreticilerimize ödenmiştir.
2011 Ekim ödemeleri ocak ayı sonunda kasım ve aralık ayı odemeleri ise ocak ayında ödenecektir dedi.
Tekirdağ’ın sorunlarını kendimize dert edindik geceli gündüzlü sorunların çözümü için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda ve 2023 de daha fazlasını yapacağız. Daha çoğunu yapacağız daha çok istihdam sağlayacağız daha iyi sanayileşmenin önünü açacağız . Tarıma , Sağlığa, Eğitime Daha çok destek vereceğiz. Her sekötör de Tekirdağ’ımız , büyük hedeflere , halkıyla, teşkilatıyla, milletvekilleriyle birlikte el ele ulaşacaktır.
Tekirdağ a 9 yıllık iktidarımız döneminde yüksek oranlarda yatırımlardan ve imkanlar dan faydalanmasını sağlayan başta saygı değer Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza , Milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum diye konuşmasını tamamladı.
Daha Sonra toplantıya katılan basın mensubları ile karşılıklı olarak soru cevap bölümüne geçildi. Soru cevap bölümünde Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin  Akbulut vatandaşların kendilerine belediye hizmetleri ile ilgili şikayetleri ilettiğini belirtti. Naip barajı ile ilgili geniş açıklamalarda bulunan Akbulut yakın zamanda Naip de yaşayan vatandaşlarımız rahat olsunlar Tekirdağ ve çevresinin su ihtiyacını karşılayacak olan baraj inşaatının temeli atılacak içme suyu ihtiyacı ve sulamalı tarım içinde burada toplanan sudan istifade edilecek. Bu yapılan yatırım ile bu bölgede yaşayan çiftçilerimiz hiçbir şekilde yanlış ve aslı olmayan bilgiler ile telaşa kapılmasınlar. Devletin valisi DSİ bölge müd. , Özel idare Genel Sek. Gıda Tarım  ve Hayvancılık il müd. İle DSİ Tekirdağ şube müd. Konuyla yakından ilgilenmektedirler. Vatandaşlarımızın toprakları hiçbir sıkıntı olmayacaktır, herhangi bir sorun olsada ormanda humuslu toprak getirerek daha çok verim almaları için Devlet olarak destek vereceklerini açıkladı.
Tekirdağ Barbaros da yapımı devam eden Asya-Port konteyner limanın da 29 ekimde 2013 de hizmete gireceğinin müjdesini verdi.
Tekirdağ muratlı demir yolunun 2. Hat üzerinde sinyalizasyon ,telekominikasyon çalışmaları başladığından Tekirdağ – Muratlı arasındaki Tren yolu seferlerinin geçici bir süre için durdurulduğunu açıkladı.
Tekirdağ da yeni kurulan Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü nün faaliyete geçtiğini , Tekirdağ da yeni kurulacak olan Ticaret müdürlüğü nede atama yapılarak faaliyete geçirileceğini açıkladı.