info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Akport İşletmesiyle Taşeronluk Anlaşması Sağlandı

Tekirdağ Akport İşletmesiyle Taşeronluk Anlaşması Sağlandı

Tekirdağ TDİ limanında taşeron hizmetleri veren Akport işletmesinin 13 Temmuz 2012 de sözleşmesi dolduğu için çalışma durdurulmuştu. TDİ genel müdürlüğü ile Akport şirketi arasında yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamamış, Tekirdağ limanında taşeronluk hizmetleri makineler liman sahası ortasına toplanarak işin durduğu görüldü. 20 temmuz 2012 Cuma günü görüşmeler sonucu anlaşma sağlanması beklenirken, acenteler tarafından firmalara yapılan telefon görüşmelerinde gemilerin Tekirdağ limanına yanaşıp yanaşmayacağı kesinlik kazanmadığı için anlaşma pazartesi günü mesai bitimine kadar ertelenmişti.

23 temmuz 2012 Pazartesi günü saat 17:00 den sonra Tekirdağ limanında bir buğday gemisinin boşalmasıyla limanda ve Tekirdağ açıklarında hiç gemi kalmamıştı. Gece gelen bir talimatla 24 temmuz Salı günü sabah saatlerinden itibaren limanda çalışmaların devam edeceği haberiyle birlikte Tekirdağ liman açıklarında onlarca geminin demir attığını ve gümrük işlemleri için yanaşma müsaadesi için beklediklerini gördük.

Tekirdağ limanının çalışması için anlaşma da katkısı bulunan TDİ genel müdürlüğü yetkilileri ve Akport şirketi yetkililerinin doğruyu bularak çalışmanın tekrar başlatılması kararından dolayı tüm tarafları kutluyoruz.

Tekirdağ limanının son zamanlardaki meydana gelen gelişmeleri yakından takip eden Tekirdağ yeni haber gazetesi üzerine düşen görevi bugüne kadar yaptığı gibi durmadan yapmaya devam edecektir.