info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü kalite belgesi aldı

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Toplam Kalite Yönetimi temel prensiplerini içeren ISO 9001:2008 ve Gıda Güvenliği ile ilgili ISO 22000 tescil sertifikalarını aldı.

Mevcut yönetim ve gıda üretimi kalitesini tescil ettirmiş oldu.Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ISO Kalite Yönetim Sistemi; günümüzde giderek artan küresel rekabet ortamında hem özel sektör hem de kamu kuruluşlarının ulaşmak zorunda oldukları ana hedefler içerisinde kritikliği ile ön plana çıkan üretici ve müşteri memnuniyeti, maliyetlerin azaltılarak verimliliğin arttırılması, yapılan araştırmalar neticesinde yeni ürün ve hizmetlerin sektöre kazandırılması gibi hedeflere ulaşabilmek için kullanılan bir kalite yönetim modelidir denildi.

Müdürlük açıklamasında şunlar kaydedildi. ISO; Uluslararası Standartlar Organizasyonu kısaltılmış halidir. 1947 yılında kurulmuş olup, merkezi İsviçre nin Cenevre Şehri ndedir.

Kuruluş amacı; dünya çapında geçerliliği olacak şekilde standartlar yayınlamak ve böylelikle ürünlerin hizmetlerin uluslararası dolaşımına katkıda bulunmaktır. Tekirdağ İl Özel İdaresi katkıları ile faaliyete geçirilen Üzüm Suyu İşleme Tesisi ile enstitü arazisinde üretilen değişik ürünleri bir proje dahilinde uzun yıllar boyunca araştırarak, en uygun çeşitleri seçen ve "TEKİRBAĞ" markası ile üzüm suyu ve üzüm pekmezi üretip iç piyasaya süren Bağcılık Araştırma Enstitüsü, hem bağcılık sektöründeki kalitesini hem de tüketiciler üzerindeki haklı güvenini, almış." Bağcılık Araştırma Enstitüsü, hem üreticilerimizi hem de sektör temsilcilerini, sahip olduğu bilgi ve tecrübelerini paylaşmak üzere Tekirdağ Yeni Sanayi Sitesi yanında eski Malkara yolu üzerindeki Kurumuna davet etmektedir.