info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Basın Mensupları Derneği yedinci olağan kurulu yapıldı.

Tekirdağ Basın Mensupları Derneği yedinci olağan kurulu yapıldı.Akyazı yeniden başkan seçildi.

Tekirdağ Basın Mensupları Derneği nin 7. Olağan Genel Kurulu nda güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Naci Akyazı; "Bizlerin amacı yalnız ve yalnız doğru, dürüst ve ilkeli haber ulaştırmak olabilir. Bunun dışında bir amaca hizmet eden hiç kimseyi içimizde barındırmayacağız. Kişisel çıkarlarını meslek ahlakının üzerinde tutan hiç kimsenin aramızda yeri yoktur" dedi.

Tekirdağ Basın Mensupları Derneği nin 7. Olağan Genel Kurulu hafta sonu gerçekleştirildi. Genel Kurul da tek liste ile gidilen seçim sonrasında Naci Akyazı, oy birliği ile yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen Genel Kurulda; saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı nın okunmasının ardından konuşan Akyazı, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ve yürekten gelerek yapıldığını ifade etti. Akyazı, içindeki gazetecilik aşkı ile bu mesleğe gönül veren insanların; zor şartlar altında gece gündüz demeden halkı doğru bilgilendirmek adına görev yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Akyazı, özelikle son dönemlerde basın mensuplarına karşı, gerek özel kurum, gerekse kamu kurum ve kuruluşlarında görevli kişilerin, hoş olamayan ve temsil ettiği kurumu küçük düşürecek şekilde davrandığını belirterek, bu duruma seyirci kalmayacaklarının altını çizdi.

Akyazı şöyle konuştu; "Bizler gazeteciyiz ve bu işi elimizden geldiğince tarafsız bir şekilde, toplumu bilinçlendirme yönünde görevimizi icra etmeye çalışıyoruz. Nasıl ki bizler görevimizi yaptığımız kurumun; toplum adına çalışan, onların söyleyemediklerini söze döken, onlara doğru ve tarafsız bilgi akışı sağlayan bir kurum olduğunu unutmadan, saygı çerçevesinde, hedef göstermeden taraf tutmadan işimizi yapmaya çalışıyor isek, tüm kuruluş ve kişilerden de bizlere bunu unutmadan yaklaşmasını ve aynı saygı kuralları çerçevesinde hareket etmesini bekliyoruz.

KİŞİSEL ÇIKARLARINI MESLEK AHLAKININ ÜZERİNDE TUTANLARI İÇİMİZDE BARINDIRMAYIZ!

Bizler gazeteciyiz. Ve kimliğimizi kullanarak ne bir yerlere gelmeye çalışıyoruz, ne de birilerini ezmek, yok etmek gibi bir amaca sahip olabiliriz. Bizlerin amacı yalnız ve yalnız doğru, dürüst ve ilkeli haber ulaştırmak olabilir. Bunun dışında bir amaca hizmet eden hiç kimseyi içimizde barındırmayacağımızı da ayrıca belirtmek isterim. Kişisel çıkarlarını meslek ahlakının üzerinde tutan hiç kimsenin aramızda yeri yoktur.

Şunu da belirmek isterim ki; son dönemlerde yaşanan olaylar bizleri son derece üzmüştür. Basın mensuplarına yapılan sözlü sataşmalar, hatta fiziksel zarar vermeye yönelik davranışlar gösteren kişilerin artması; toplumumuzun hoş görüsünü yavaş yavaş kaybettiği izlenimini uyandırmakta, yetkili mercilerin olaya sessiz kalması ise basın mensupları olarak bizleri daha derinden yaralamaktadır. Artık sözün bittiği yere gelinmiştir. Bizler Tekirdağ Basın Mensupları Derneği olarak, basına yapılacak her türlü sözlü veya fiziksel müdahalenin karşısında olacak, bir basın mensubun dahi böyle nahoş davranışlarla karşı karşıya kalmasına izin vermeyeceğiz."

Akyazı nın arkasından konuşan Genel Sekreter Cenap Kürümoğlu ise, geçen dönem en büyük icraatlarından birini Trakya Kalkınma Ajansının Yönetim Kurulu na bir üye vermekle gerçekleştirdiklerini söyledi. Şu an Trakya Kalkınma Ajansı nda basın mensuplarını aynı zamanda dernek başkanı olan Naci Akyazı nın temsil ettiğini hatırlatan Kürümoğlu; "Birlikten kuvvet doğar Atasözünü en iyi şekilde yaşama sokacağız. Trakya da birçok basın derneği olduğu halde 100 kişilik yönetim kuruluna sadece bizim derneğimizden üye alınmıştır. Ayrıca bazı haberlerde de birlikte hareket etme kararı aldık. Bunu devreye sokacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından divan teşekkül edilerek faaliyet ve denetleme raporları okundu ve 2010-2012 tahmini bütçesi onaylandı. Ardından yönetim ve denetleme kurulları oy birliği ile ibra edildi. Seçimlerin açık oylama usulü ile yapılması teklifinin oy birliği ile kabulünden sonra seçimlere geçildi.

Yapılan seçimler sonucunda Tekirdağ Basın Mensupları Derneği nin Yönetim Kurulu Başkanlığına Trakya ve Avrupa Gazeteleri İmtiyaz Sahibi Naci Akyazı yeniden seçilirken, yeni yönetim şu isimlerden meydana geldi; Selahattin Er (Avrupa Yakası Gazetesi İmtiyaz sahibi), Şaban Kardeş (Çerkezköy Haber Gazetesi, Çerkezköy Haber Ajansı ve Marmara Gazetesi İmtiyaz Sahibi), E. Bedia İlerler (0282 Tekirdağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi), Cenap Kürümoğlu (Habertrak Gazetesi İmtiyaz Sahibi), Rıza Erenler (Şafak Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü), Kamil Baştuğan (Muratlı Hizmet Gazetesi İmtiyaz Sahibi), Uğur Adutalp (DHA ve Devrim Gazetesi Tekirdağ Muhabiri) ve Nijat Ayvaz (Trakya Demokrat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü).Yapılan Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında ise görev dağılımı şu şekilde gerçekleştirildi; Naci Akyazı (Başkan), Selahattin Er (Başkan Yardımcısı), Şaban Kardeş (Başkan Yardımcısı), E. Bedia İlerler (Başkan Yardımcısı), Cenap Kürümoğlu (Genel Sekreter), Kamil Baştuğan (Yönetim Kurulu Üyesi), Uğur Adutalp (Yönetim Kurulu Üyesi) ve Nijat Ayvaz (Yönetim Kurulu Üyesi).