info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Belediyesi, Atık Yağları Topluyor

Tekirdağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Yağ Üreten Otel, Lokanta, Restoran ve Yemekhanelerden Sonra Konutlardan da Bitkisel Atık Yağları Toplamaya Başladı.

Tekirdağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü atık yağ üreten otel, lokanta, restoran ve yemekhanelerden sonra konutlardan da bitkisel atık yağları toplamaya başladı.

Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün yapmış olduğu çalışmalar meyvesini veriyor. 'Atık yağlarınızı biriktirin, bizi arayın gelip alalım geri dönüşümünü sağlayalım' sloganıyla başlanan bitkisel atık yağların ayrı toplanması projesi vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor, konuyla ilgili duyarlı vatandaşlarımızdan telefonla gelen talepler doğrultusunda müdürlüğümüz personelleri adreslerinden atık yağları alarak geri kazanımını sağlıyor." dedi.

1 litre atık yağın 1 milyon litre temiz suyu kirlettiğini ifade eden Güler, "Belediyemiz atık yağların geri kazanımını sağlayarak hem çevre kirliliğini önlemiş hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmuş oluyor." diye konuştu. Evlerinde atık yağlarını biriktiren vatandaşlar, atık yağlarının geri kazanımını sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak için Tekirdağ Belediyesi'nin 444 18 15 numaralı hattını arayabilir.