info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Belediyesi Harf İnkilabı Anıtını Bakıma Aldı.

"Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk ün Harf inkılabını başlattığı şehir olan Tekirdağ da, bu önemli günün anısına dikilen Harf İnkilabı Anıtında bakımsızlıktan dolayı yer yer dökülmeler görülüyor" haberimiz üzerine harekete geçen yetkililer.

 

“Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün Harf inkılabını başlattığı şehir olan Tekirdağ da, bu önemli günün anısına dikilen Harf İnkilabı Anıtında bakımsızlıktan dolayı yer yer dökülmeler görülüyor” haberimiz üzerine harekete geçen yetkililer.
Harf inkilabı anısına Tekirdağ sahilde konulan  Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ ün yeni harfleri işaret ettiği iki öğrencinin onu dinlediği bir anın canlandırıldığı anıt heykeller Tekirdağ Belediyesi yetkililerince bakıma alındı.
Bakımsız haliyle vatandaşların tepkisini çeken anıt heykellere yapmış olduğumuz haberler sonrasında vatandaşın sesini duyan Tekirdağ Belediyesi konuya el attı. Heykellerin bozulmuş olan yerleri gerekli tadilatı görüyor.  Ayrıca bakım çalışmaları çerçevesinde heykelin çevre düzeni va bozulmuş olan alanları tamir ediliyor.
Tekirdağ Belediyesinin bu özenli çalışması vatandaşlardan beğeni topluyor.