info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Belediyesi İş Güvenliği Gerekliliklerini Tamamladı

Tekirdağ Belediyesi Yeni İş Güvenliği Yasasının gerekliliklerine riayet ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan ve Personel sağlığının, iş güvenliğinin önemli olduğunu vurgulayan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem DALGIÇ “Tekirdağ Belediyesi olarak 6331 sayılı yasa kapsamındaki İş yeri güvenliği ve çalışan sağlığına yönelik proaktif yaklaşımlarla önemli aşamalar kaydettik.  Birçok müdürlüğümüzde Kişisel koruyucu donanımlarla ilgili uyumlaştırılmış ulusal standartlara uygun yeni koruyucu malzemelerin alınması sağlandı. İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini özümseyen ve kişisel koruyucu malzemelerin önemi ile çalışmalarını sürdüren sağ duyulu personelimiz, Tekirdağ şehrimize güvenle hizmet vermektedir.’ dedi.
 
                İyi Eğitim Almış Personel İle Güven Veren Hizmet
 
Belediye Başkan Yrd. Sinan ÇETİZ ‘İş sağlığı ve güvenliği kurulu olarak mevzuatlar doğrultusunda personellerimize güvenli ve sağlıklı bir işyeri ortamı sunuyoruz. İş Güvenliği Uzmanımız Nihal ÖZDAĞ USTA tarafından her hafta yapılan saha gözlem çalışmaları ile tehlikeleri kaynağında yok etmenin mücadelesi ile iyileştirici ve önleyici bir anlayışı esas alıyoruz. Özellikle yaz döneminde hız kazanan, ağır ve tehlikeli işler sınıfında yer alan asfalt çalışmalarımızda görev alan personellerimiz, iş güvenliği bilinci ile çalışmalarımıza süreklilik kazandırmaktadır. Bu da şehrimizin gelişimine katkı sağlamaktadır’diye konuştu.
 
İş Güvenliği Uzmanı Nihal ÖZDAĞ USTA da ‘6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu' gereği 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle kamu kurumlarının iş sağlığı ve güvenliği personeli çalıştırması ya da bu hizmetleri dışarıdan satın alması gerekmektedir. Fakat yasanın bir de genel yükümlülükler kısmı var ki bunlar 30 Aralık 2012 tarihi itibariyle kamu kurumları da dahil olmak üzere bütün işyerlerinde başlamış durumda; Risk değerlendirmesi, kontrol, ölçüm ve araştırma yapılması,  Acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım planları,  İş kazası ve meslek hastalıklarının bildirimi, Çalışanların bilgilendirilmesi, İş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturulması gibi yapılması gereken çalışmalar, Belediyemizde tamamlanma aşamasındadır.’ dedi.