info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Belediyesinden İlginç Akciğerli İzmarit Kutusu

Tekirdağ Belediyesi kamu kurum binaları önüne vatandaşların içtikleri sigaraları yere atmaması için akciğer şeklinde şeffat çöp kutuları koydu.

Tekirdağ Belediyesi kamu kurum binaları önüne vatandaşların içtikleri sigaraları yere atmaması için akciğer şeklinde şeffat çöp kutuları koydu. Şeffaf akciğer görünümündeki toplama kutularının sönmüş sigara izmaritleri ile dolmasının, kullanıcılara ise psikolojik bir mesaj vermesi amaçlanıyor.

Tekirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kamu kurumları önünde sigara izmaritlerinin yere atılmasını önlemek amacıyla binaların önüne çöp kutusu koydu. Çöp kutusuna atılan izmaritler akciğer şeklindeki şeffaf alanı dolduruyor. Sigara tiryakilerinin içtikleri sigaranın izmaritini gelişigüzel söndürmemesi için başlatılan çalışma, pek çok tiryakiye de sigara bıraktırmayı amaçlıyor. Belediye tarafından çok sayıda yere bu kutulardan monte edildi. Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, “Bu sayede sigara içenlerin çarpıcı mesajlar alacaklarını söyledi. izmarit toplama kutuları şeffaf akciğer görünümde olup, içine atılan izmaritler dışarıdan bakıldığında görülebilecek. Kutular darbelere dayanıklı olan ve yanmaz malzemeden yapıldı.” dedi.