info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Belediyesinden Simit Fırınlarına Denetim

Denetimlerinde halk sağlığını ön planda tutan Tekirdağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ekmek fırınlarının denetimden sonra simit fırınlarında da denetimlerde bulundu.

 

Denetimlerinde halk sağlığını ön planda tutan Tekirdağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ekmek fırınlarının denetimden sonra simit fırınlarında da denetimlerde bulundu.
Zabıta memurları ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince simit fırınlarında yapılan denetimlerde, üretilen simit ve poğaçaların gramajlarının yanı sıra işletmelerin sağlık koşulları da denetlendi. Yapılan denetimlerde, iş yerlerinin genel temizlik ve hijyen konusunda yetersiz olduğu, çalışanların kılık kıyafetlerinin uygun olmadığı ve portör muayenelerinin yapılmadığı tespit edildi. Görülen eksiklikler neticesinde iş yerleri hakkında tutanak tutularak Encümene sevk edildi.
Tekirdağ Zabıta Müdürü Hüseyin Hatipoğlu; denetimlere simit fırınları ile devam ettiklerini belirterek,  “Denetlenen simit fırınlarında standartlara uymayanlar hakkında tutanak tutarak, yasal prosedürleri yerine getirmeyen iş yerlerine cezai işlemler uygulayacağız. Denetimlerimizin amacı, halkımızın daha sağlıklı ortamlarda daha sağlıklı besinler tüketmesini sağlamak” dedi.
Gıda imalathanelerinde sürekli olarak denetimlere devam edeceklerini vurgulayan Hatipoğlu ayrıca, “Vatandaşlarımızın sağlığını hiçe sayanlara fırsat vermiyoruz. Bu konuda da vatandaşlarımıza da büyük görev düşüyor, vatandaşlarımızdan, aldıkları unlu mamullerin gramajlarının düşük olması ya da temizlik şartlarının uygun olmadığını gördükleri takdirde ‘Alo 153' numaralı şikâyet hattından bizlere ulaşmasını istiyoruz” diye konuştu.