info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Ayşegül Yılmaz, Artık Bu Yolda Yalnız Değiliz, Teşekkürler Nustil-Schar

9 Mayıs Dünya Çölyak günü,NUSTİL-SCHAR firmalarının sponsorluğunda İstanbul-Taksim Grand Hyatt otelde yaklaşık bin kişinin bulunduğu 20 Çölyak derneği, diyetisyenler, çölyak hastaları ve yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

“GLUTENSİZ TÜRKİYE”TOPLANTISI, TÜRK TARİHİNİN EN BÜYÜK BULUŞMASI OLDU. 
Nustil-Schar firmasının sponsorluğunda geçtiğimiz yıl “GLUTENSİZ TÜRKİYE”projesi adı altında büyük bir bisiklet turu organize edilmiş, “çölyak ve gluten duyarlılığı farkındalığı” için aktivist Hakan Pekzorlu1750 kilometre yol katederek 14 şehri geçmiş ve her ana şehirde de farkındalık seminerleri düzenlenerek çölyak hastalarıyla birlikte büyük yürüyüşler yapılmıştı. 

Türk tarihinin en büyük çölyak toplantısına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş mesaj göndererek yanlarında olduklarını belirttiler.Sağlık Bakanlığı İstanbul Halk Sağlığı müdürü Mustafa Özdemir’in Çölyak hastalığının mücadelesinde moral motivasyona dikkat çekti. SCHAR Türkiye temsilcisi ve NUSTİL genel müdürü, “glutensiz Türkiye” hareketi yöneticisi Özgür Erdoğan; “Glutensiz Türkiye hareketi,Türkiye’de çölyak hastalarına glutensiz diyet izleyenler için,toplumda glutensiz diyet farkındalığını arttırmak suretiyle,birçok alanda iyileşmeler sağlamaktadır. 

2014 yılında ilk tohumları atılanhareket,iki yıldır çığ gibi büyümektedir.Bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından gelen glutensiz diyet izleyenlere ev sahipliği yapıyoruz ve bu bize insanlar için iyi bir şeyler yapmanın hazzını veriyor.”Dedi. Avrupa’da glutensiz diyetin lideri SCHAR’IN Türkiye, İsrail, İran, Irak satış müdürü Markos CHARALAMPOPOULOS; Türkiye ve Türk insanının benim için ayrı bir yeri vardır.Çünkü Türkiye ve Türkler,sıcakkanlı ve samimi insanlar.Biz de firma olarak bu değerli insanların bir kısım topluluğunu oluşturan Çölyak hastalarına destek olmanın gururu ve onurunu yaşıyoruz.Her zaman da yanlarında olacağız,yeni etkinlikle ve projelerle onlara yeni imkanlar sunmaya devam edeceğiz.

Bu çalışmalarımızda,Sayın Özgür Erdoğan’ın ve siz Çölyaklıların desteği bize güç veriyor.Hepinize bu organizasyona katılımınız için teşekkür ederim” Dedi. Tekirdağ Çölyakla yaşam derneği başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz; “Şimdiye kadar bu çölyak mücadelemizde yalnızdık.Şimdi dernek olmanın yanında,değil Türkiye’de,dünyada büyük bir aile olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

ARTIK YALNIZ DEĞİL,KOCAMAN DEV BİR AİLEYİZ.BİZİ BU GÜNDE DESTEKLEYEN VE YALNIZ BIRAKMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”Dedi. 

Program, canlı olarak glutensiz yemek yapımı, gluten akademisinin oyunu, uzmanlar ve diyetisyenlerin bilgilendirme konuşmaları, ikramlar, yemek, hediye paketlerinin davetlilere verilen program, onurluk takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin