info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Ayşegül Yılmaz, Tekirdağ Bize Sahip Çıkmadı

Tekirdağ Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Ayşegül Yılmaz, Tekirdağ Bize Sahip Çıkmadı

Maltepe Belediyesi işbirliği ve glütensiz yasam platformunun düzenlediği İstanbul-Maltepe Türkan Saylan salonunda gerçekleştirilen platforma, Tekirdağ Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz ve diğer ÇÖLYAK hastaları, TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ ARAÇ TAHSİS ETMEDİĞİ İÇİN, ARALARINDA PARA TOPLAYARAK KENDİ İMKÂNLARIYLA GİTTİLER.
 
İstanbul Ada 212 Tülin hanımda öğlen yemeği molasından sonra platforma katılan Tekirdağ ÇÖLYAK ekibi, Maltepe Türkan Saylan Eğitim Merkezinde diğer ÇÖLYAK hastalarıyla bir araya geldi. Bölge hastanesi Prof. Dr Turgut Göksoy Sağlık İşleri Müdürlüğü Platform Başkanı Ali Kılıç, Gastroentoroloji Hakan Güveli, Bahçeşehir İzmit Diyetisyen Hilal Batmaz ve ada 212 Tülin Hanımın katılımlarıyla glütensiz beslenmeye dair bilgiler verildi.
 
 
Daha sonra  Satış Pazarlama Direktörü İlhan Metin Sinangil'un Tekirdağ dernek üyelerine un ikramı, ada 212 Tülin Hanımın ikramlıkları ve ekibi ağırlaması glütensiz yasam Nilay Akçelik ikramı İzmir Mina glütensiz ikramlık ve fotoğraf çekimleri. Bursa, Eskişehir Kocaeli, İzmir, İstanbul dernek başkanları ile tanışma, İzmir Vahdet Yanık ile tanışma ile sıcak ilişkiler ve üyeler arası kaynaşma, fotoğraf çekimi geleceğe dair beraberlik mesajları, Tekirdağ dernek açılışına katılma talepleri derneğin geleceğine dair Nustil Ebru Hanim Hakan Pekzorlu Yolda ile bisiklet turu programlama, dayanışmayla derneklerin bir araya getirilmesi ardından fotoğraf ve katilim belgesi ve plaket takdimiyle program sona erdi.
 
 
Seminer ile ilgili açıklama yapan Çölyakla yaşam derneği başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, “bizler ayrıcalık istemedik. İmkânsızlıklar içinde yaşam mücadelemizi sürdürmek istedik. Ama maalesef Tekirdağ bize bırakın yardımcı olmayı, bir otobüs bile vermediler. Her yere geziler düzenlemeye onlarca otobüs verilirken, biz hastalara derman olmayı bırakın, sadece bir otobüs dahi alamadık. Oysa ta İzmit’ten bir firma gıda gönderirken, İstanbul Maltepe’den, İzmir’den, Artvin Hopa’dan destek gelirken, Tekirdağ bizi yalnız bıraktı. Güvenimiz sarsıldı. Eğlenceye, etkinliğe, geziye bu kadar destek verilirken, hastalığa duyarsız kalınması bizi üzdü. Bu hastalığı yaşamayan bilemez. Her gün bir üyemiz hastanelik oluyor. TEKİRDAĞ’DA İNSANLIK ÖLDÜ MÜ?”Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin