info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, Biz Şube Değil Derneğiz, Artık Daha Güçlüyüz

Biz Şube Değil Derneğiz, Artık Daha Güçlüyüz

Tekirdağ Çölyakla yaşam derneği başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, dernek üyelerinin tanışması ve kaynaşması için glütensiz, kek, pasta, börek, kurabiye ve ev yapımı limonatalı bir dayanışma toplantısı düzenledi. 

Artık resmen dernek olarak tescillenmesinin ardından güvenle konuşan Yılmaz, “Şimdiye kadar, bu derneği kurmak için Rahmetli Yaşar Ergene hocam ve Çölyaklı hastalarımızla büyük bir mücadele verdik. Bu yolda derneğimize bir kısım basın mensubu ile Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ kent konseyi başkanı Ali Işıkgör’ün haricinde kimseden bir destek görmedik. Bırakın desteği, köstek olmaya kalkanlar bile oldu. 

Bizi ticari bir dernek gibi görenlere, aslında kimsenin başına gelmesini istemediğimiz insanın ömrü boyunca hayatını etkileyecek bu hastalığımızla mücadele etmek ve yaşantımızı kolaylaştırmaktan başka bir amacımız olmadı. Artık tüm ilçelerden üyesi olan güçlü bir derneğiz ve daha da büyüyeceğiz. Bizler gerekli kurum ve belediyelere yavaş yavaş ilk adımımızı atıyoruz. Bize destek olanları da köstek olanları da kamuoyuna açıklayacağız. 

Basının bizim yanımızda olduğunu ve bu asla istenmeyen bu hastalıkla mücadelemizde destek olduklarını bildiğimiz için, gücümüz bir kat daha artıyor. 

BİZ KİMSEDEN MADDİ YARDIM VEYA AYRICALIK İSTEMİYORUZ. TEK AMACIMIZ, BİR TÜR BAĞIRSAK KANSERİ OLAN BU HASTALIĞA BOYUN EĞMEMEK İÇİN, GLUTENSİZ(KARBONHİDRATSIZ) GIDALARA DAHA UCUZ VE DAHA KOLAY ULAŞMAK, BU KONUDA TEKİRDAĞ VE SÜLEYMANPAŞA BELEDİYELERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE, TÜM İLÇELERİMİZDEKİ BELEDİYELERİN, ÜYELERİN GIDA SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNDE YANIMIZDA OLMASINI İSTEMEK, BU KONUDA ORGANİZASYONLARIMIZA DESTEKLERİNİ BEKLEMEKTİR. 

UNUTMAYIN, BİR GÜN SİZ VEYA AİLENİZ BU HASTALIĞA YAKALANDIĞINDA, BİZLER YANINIZDA OLACAĞIZ. BU HASTALIĞI YAŞAMAYAN BİLEMEZ” Dedi. 
Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin