info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Çölyakla Yaşam Derneği Başkanından Anlamlı Mesaj

Vedalar Bitti, Şimdi Dostlarla Buluşma Zamanı

Tekirdağ Çölyakla Yaşam derneği başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, uzun mücadelelerden sonra, kapatmak zorunda kaldığı derneğin kapanış işlemlerini bitirdikten sonra, belediyeler ve sağlık kuruluşlarına bir dizi ziyaret yapmış ve plaket veya kendi yaptığı resimlerden hediye ederek teşekkür etmişti.

Bu ziyaretleri bitiren başkan Yılmaz, bu kez dostlarına vefa ziyaretlerine başladı. Bu nedenle Muratlı’ya gelerek, gazeteci, şair Murat Ürtekin ve eşi Fatma Gülbahar Ürtekin ile buluşarak, ÇARKIFELEK yarışma programının daimi üyesi, ünlü şovmen ve sunucu Mehmet Ali Erbil’in yakın dostu, kimya mühendisi Necmettin Uca, kardeşi Adil Uca ve Yeğeni Eftelya ile bir araya gelerek, dostluk örneği sergilediler. “Eski Çölyakla yaşam derneği başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, “ben bu hastalığı anlatmak için çok mücadeleler verdim. Bu uğurda en büyük desteği, gazeteci ve şair Murat Ürtekin ve ailesinden gördüm. İnsanlar bizi anlamadı. Hastalığımızı önemsemedi. Bir gün onlar da aynı duruma düşeceklerini düşünemedi. Bu uğurda destekten çok köstek olanlar oldu. Fakat bu bana önemli bir deneyim oldu.

Böylece, duyarsız ve ikiyüzlü dünyada, gerçek dostları tanıma fırsatım oldu. Birçok Çölyak hastası dostlar edindik. Bu mücadelede, derneğimiz Tekirdağ-Süleymanpaşa’da olmasına rağmen, en büyük desteği Çorlu’dan gördük. Özellikle Belediye başkan yardımcısı Kemalettin Bey ve Doktor Hakan Bey, bu derneğin kapanış vedasında bizim destekçimiz oldular. Çok güzel dostluklar kurduk. Bugün de, bizleri yalnız bırakmayan gazeteci Murat Ürtekin ve eşi Fatma Gülbahar Ürtekin, bizim harika bir insanla, Necmettin Uca ile onun dünyalar tatlısı yeğeni Eftelya ile tanışmamıza vesile oldular. Bundan sonra, sözde değil özde dostlarla birlikteliğimiz sürecek. Çölyak Hastaları için de biz bir kapı açtık. Hala vicdanı sızlayan ve insanlık taşıyan birileri varsa, biz olmadan bu insanlara destek olurlar. Şimdi bir tedavi sürecim var. Ondan sonra, bütün zamanımı gerçek dostlarıma ve resim tuvallerime ayıracağım. Bizi bugün en iyi şekilde ağırlayan Necmettin Uca ve ailesine teşekkür ederim” Dedi. Necmettin Uca’nın rengârenk çiçeklerle karşıladığı Bahar Ayşegül Yılmaz, buna kendi yaptığı bir tablo ile karşılık verdi. Gelen komşularla birlikte toplu fotoğraf çekiminin ardından, Murat Ürtekin’in evine geçen Bahar Ayşegül Yılmaz ve eşi Aziz Yılmaz, çölyak ile ilgili yazılacak kitabın detaylarını konuştular. Bahar Hanım ve eşi Aziz Yılmaz’a her daim destek olacaklarını ifade eden Murat Ürtekin ve ailesi, misafirlerine Muratlı’yı gezdirdikten sonra, Tekirdağ’a yolcu ettiler.

Kaynak : Murat Ürtekin