info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Çölyak`la Yaşam Derneği Dayanışma Yemeği Verdi

Tekirdağ Çölyakla Yaşam Derneği, Süleymanpaşa Altın Bıçak döner salonunda üyelerine moral ve dayanışma yemeği düzenledi.

Bir çeşit bağırsak kanseri hastalığı olan ve proteinli gıdaların yiyeceklere bulaşması sonucu ölüme kadar giden bu hastalık nedeniyle geçtiğimiz hafta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden derneğin denetleme kurulu üyesi Cumhur Kaya’nın vefatının ardından birçok dernek mensubunun moral olarak çöküntüye uğradığını gören Tekirdağ Çölyakla Yaşam derneği başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, Tekirdağ’da neredeyse yok denecek kadar olan Çölyak hastalarına güvenli ve hijyenik yemek hizmeti sunan az sayıdaki işletmelerden biri olan Altın Bıçak döner salonunda bir dayanışma ve moral yemeği verdi.

Yemekte bir konuşma yapan dernek başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz; “Birkaç gün önce, derneğimin değerli denetleme kurulu üyesi Cumhur Kaya’yı kaybettik. Bu kayıp, hastalıktan çok, bu hastalığın fazla bilinmemesi ve gerekli müdahalenin yeterli eğitim ve bilginin yetersiz olması sebebiyle olduğu için, acımız ikiye katlandı. Çünkü başta rahmetli Cumhur Kaya kardeşimiz olmak üzere, bizlerin beslenmek için yeterli Glutensiz gıda ürünlerinin satılmamasından kaynaklanmaktadır. Bizler dernek yöneticileri olarak, kurulduğumuz günden bu güne kadar, bu hastalığa dikkat çekmek ve üyelerimizin şimdiye kadar yiyemediği ve uzaktan baktığı yiyeceklerin glütensiz olarak onlara sunulması için mücadele verdik.

Hastalığa dikkat çekmek ve bu tür gıdaların hastalara hizmet etmesini sağlamak için girişimlerimizde önemli yol kat ettik. Bunlardan biri de, Altın Bıçak döner salonudur. Hastalarımız, özlemini çektiği döner, çoban salata ve tatlıyı korkmadan yiyebilme imkânı elde ettiler. Bize bu imkânı sunan işletme sahibi Dilara İkbal ve ekibine teşekkür ediyor ve bu tür glütensiz gıda işletmelerinin artmasını diliyorum. Bugün aramızda bedenen olmasa da her zaman yanımızda varlığını hissedeceğimiz Cumhur Kaya’ya da Allahtan rahmet diliyorum.”Dedi. İşletme sahibi Dilara İkbal,“hastalığın her türlüsü üzüntü vericidir. Fakat görüyorum ki,bu Çölyak denen hastalık,adeta insanların yaşamını tamamen kontrol altına alma özelliğine de sahip.Hijyen kuralları ve bir kısım kontrollü üretimle,bu insanların damak zevkine hitap etmek o kadar zor değil.Biz işletmemiz adına,insanlara destek olabildiysek mutluyuz,gururluyuz.Allah ne bu tür hastalığa düşürsün ne de dermanını eksik etsin.Bundan sonra Çölyaklılar bizim müşterimiz olmaktan ziyade,aynı zamanda misafirimiz,dostumuzdur” dedi. Yemek programı, dernek başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz’ın işletme sahibi Dilara İkbal’e teşekkür belgesi vermesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak : Murat ÜrtekinAÇIKLAMA;TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİMİ ÖZELLİKLE KONACAK. OĞUZ`UM BU KEZ KURALI BOZ VE BU HABERDE BİRDEN FAZLA RESİM KOYARSAN SEVİNİRİM. TEKİRDAĞ ÇÖLYAKLA YAŞAM DERNEĞİ DAYANIŞMA YEMEĞİ VERDİ Tekirdağ Çölyakla Yaşam Derneği, Süleymanpaşa Altın Bıçak döner salonunda üyelerine moral ve dayanışma yemeği düzenledi. Bir çeşit bağırsak kanseri hastalığı olan ve proteinli gıdaların yiyeceklere bulaşması sonucu ölüme kadar giden bu hastalık nedeniyle geçtiğimiz hafta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden derneğin denetleme kurulu üyesi Cumhur Kaya’nın vefatının ardından birçok dernek mensubunun moral olarak çöküntüye uğradığını gören Tekirdağ Çölyakla Yaşam derneği başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, Tekirdağ’da neredeyse yok denecek kadar olan Çölyak hastalarına güvenli ve hijyenik yemek hizmeti sunan az sayıdaki işletmelerden biri olan Altın Bıçak döner salonunda bir dayanışma ve moral yemeği verdi. Yemekte bir konuşma yapan dernek başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz; “Birkaç gün önce, derneğimin değerli denetleme kurulu üyesi Cumhur Kaya’yı kaybettik. Bu kayıp, hastalıktan çok, bu hastalığın fazla bilinmemesi ve gerekli müdahalenin yeterli eğitim ve bilginin yetersiz olması sebebiyle olduğu için, acımız ikiye katlandı. Çünkü başta rahmetli Cumhur Kaya kardeşimiz olmak üzere, bizlerin beslenmek için yeterli Glutensiz gıda ürünlerinin satılmamasından kaynaklanmaktadır. Bizler dernek yöneticileri olarak, kurulduğumuz günden bu güne kadar, bu hastalığa dikkat çekmek ve üyelerimizin şimdiye kadar yiyemediği ve uzaktan baktığı yiyeceklerin glütensiz olarak onlara sunulması için mücadele verdik. Hastalığa dikkat çekmek ve bu tür gıdaların hastalara hizmet etmesini sağlamak için girişimlerimizde önemli yol kat ettik. Bunlardan biri de, Altın Bıçak döner salonudur. Hastalarımız, özlemini çektiği döner, çoban salata ve tatlıyı korkmadan yiyebilme imkânı elde ettiler. Bize bu imkânı sunan işletme sahibi Dilara İkbal ve ekibine teşekkür ediyor ve bu tür glütensiz gıda işletmelerinin artmasını diliyorum. Bugün aramızda bedenen olmasa da her zaman yanımızda varlığını hissedeceğimiz Cumhur Kaya’ya da Allahtan rahmet diliyorum.”Dedi. İşletme sahibi Dilara İkbal,“hastalığın her türlüsü üzüntü vericidir. Fakat görüyorum ki,bu Çölyak denen hastalık,adeta insanların yaşamını tamamen kontrol altına alma özelliğine de sahip.Hijyen kuralları ve bir kısım kontrollü üretimle,bu insanların damak zevkine hitap etmek o kadar zor değil.Biz işletmemiz adına,insanlara destek olabildiysek mutluyuz,gururluyuz.Allah ne bu tür hastalığa düşürsün ne de dermanını eksik etsin.Bundan sonra Çölyaklılar bizim müşterimiz olmaktan ziyade,aynı zamanda misafirimiz,dostumuzdur” dedi. Yemek programı, dernek başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz’ın işletme sahibi Dilara İkbal’e teşekkür belgesi vermesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.