info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Çözüme Evet Koalisyonu Açıklaması

Yıllardır ülkemizin üzerinde karabasanlar gibi duran sorunların çözümü için atılan adımları desteklemek ve sürecin akamete uğramaması için elini taşın altına sokan ve sorumluluk alan Tekirdağlı bir gurup gönüllü “ÇÖZÜME EVET” başlığı altında bir araya gelerek koalisyon çatısı oluşturdu.

“SUSMA, ÇÖZÜME KATIL”

Yıllardır ülkemizin üzerinde karabasanlar gibi duran sorunların çözümü için atılan adımları desteklemek ve sürecin akamete uğramaması için elini taşın altına sokan ve sorumluluk alan Tekirdağlı bir gurup gönüllü “ÇÖZÜME EVET”  başlığı altında bir araya gelerek koalisyon çatısı oluşturdu.
 
Tekirdağ, Çözüme Evet Koalisyonu gönüllüleri, önceki gün bir bildiri yayınlayarak, Tekirdağlıları Demokratikleşme adımlarının giderek hızlandığı bu günlerde çözüm sürecine katkı vermek için ve AKİL İNSANLARIN Marmara Gurubu çalışmalarını desteklediklerini açıklayarak, düşünce ve çalışmalarını yayınladıkları bildiriri ile duyurdular.Vesayetçi devlet yapısından, demokratik devlet yapısına geçiş sürecinde, Kürt sorununun çözümünde de tarihi günlerden geçiyoruz, Tarihi adımlar atılıyor.
 
İlk kez çözüm kapısının net bir şekilde aralandığına tanık oluyoruz.Bizler, çözüm sürecini önemsiyoruz. Biliyoruz ki çözüm yönünde atılan her adım, ölümün bu topraklarda yarattığı kasvetli havanın bir kader olmadığını herkese, hepimize gösterecek. Çatışmaların sona ermesi ve diyalog sürecinin gelişmesi politik açıdan kimin işine yarar diye bir soru sormuyoruz. Çatışmaların sona ermesi, öncelikle, gençlerin yaşamaya devam etmesi anlamına gelir.
 
Ölümlerin durması anlamına gelir. Ölümlerin son bulması. En önemlisi bu. Sorunun muhataplarının konuşmaya başlaması. En önemlisi bu.
 
Bu yüzden, çözüm için atılan adımları desteklemek ve çözüme engel olmak isteyenlere, “Hayır, bizler bu topraklarda yaşayan milyonlarca insan, çözümden yanayız” diyebilmek için yola koyuluyoruz.
 
Çözümü savunan milyonların sesi olmak için hep beraber harekete geçiyoruz. Herkesin ve tüm kimliklerin ortak geleceğinin eşitlik içinde inşası açısından bu can alıcı meselenin çözümüne katkı sağlamanın insanlık borcu olduğuna inanıyoruz. denildi.
 
TEKİRDAĞ ÇÖZÜME EVET KOALİSYON GÖNÜLLÜLERİ
 
Yasin ALTINTAŞ
Egemen GÜNGÖR
Yaşar İŞKÂR
Hasan UYAR
Mehmet MERTHAN
Ferruh TOPUZ
Erol İNCE
Ali GÜMÜŞ