info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da 1 Mayıs Kutlamaları

Türkiye Kamu-sen Tekirdağ İl Temsilcisi Muzaffer Doğan 1 Mayıs İşçi bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınladı.

Doğan yayınladığı açıklamada;

"Siyasi irade, 1 Mayıs ın tatil olması için kararlılık göstermiş ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü adı altında resmi tatil ilan edilmiştir. Bu, çalışanlar açısından yerinde bir karardır.

1 Mayıs ın anlamına uygun olarak, barış içinde kutlanması da hepimizin arzusudur. Umuyoruz ki, bu 1 Mayıs ta istenmeyen olaylar yaşanmaz ve 1 Mayıs ruhuna uygun olarak, şölen havası içinde kutlanır. Bu noktada 1 Mayıs a yakışmayan görüntülerin yaşanmaması için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. 1 Mayıs ta inatlaşmanın, kavganın, çatışma ortamının değil, hoşgörünün egemen olmasını istiyoruz.

1 Mayıs ekonomik krizin etkilerini derinden hissettiğimiz bugünlerde ayrı öneme sahiptir. Zira çalışanların ücretleri giderek erimekte, haklar gasp edilmekte, sendikal hak ve özgürlüklerinin önüne engeller konulmaktadır. 1 Mayıs bu anlamda çalışanların sorunlarının ele alındığı, tartışıldığı, çözüm yollarının arandığı, iktidar ile çalışanlar arasında köprü kurulduğu, çalışma barışının sağlandığı bir gün olmalıdır.

1 Mayıs aynı zamanda uzlaşma platformu haline getirilmelidir. Bu noktada özellikle hükümete büyük sorumluluk düşmektedir. Hükümet, çalışanların sorunlarına sağduyuyla yaklaşmalı, taleplerine kulak vermelidir. Memuruyla, işçisiyle bir bütün olan çalışanlara sırtını dönmemek hükümetin asli görevidir. Çalışanları karşısına alan, emeğinin karşılığını vermeyen, onları hor gören bir iktidar yok olmaya mahkumdur." dedi.