info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da 13 Bin Kişiye İşsizlik Sigortası ödendi

İşkur Tekirdağ İl müdürü Şerafettin Küçük: "Tekirdağ da 13 bin kişiye İşsizlik sigortası, 5 bin kişiye İse İşten Çıkarılmaması İçin maaşları İşkur tarafından Ödeniyor"

İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü ile Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi nin ortaklaşa düzenlediği Meslek Eğitim Kursları başlıyor. Endüstri Meslek Lisesi nde kaynakçılık, mekatronik ve forklift konularında eğitim verilecek.

Kursiyerler, İŞKUR da kayıtlı olmaları şartıyla günlük 15 TL cep harçlığı alacaklar ve işsizlik maaşlarında herhangi bir kesinti yapılmayacak.

İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Şerafettin Küçük ise vasıfsız iş gücünü vasıflı hale getirmek için mesleki eğitime ağırlık verdiklerini ve 1 Ocak tarihinden itibaren Mesleki Eğitim Sertifikası olmayanların işe girmelerinin imkansız hale geldiğini ifade ederek, "Türkiye genç bir nüfusa sahip. Bu genç nüfusun eğitilip iç piyasaya sürülmemesi halinde sıkıntı yaşanacak. Tekirdağ da 13 bin kişiye işsizlik sigortası, 5 bin kişiye ise işten çıkarılmaması için maaşları İŞKUR tarafından ödeniyor. Mesleki Eğitim Kurslarına katılan kursiyerler özenle kurslara devam etmeliler. Her kursiyere kursa katıldıkları gün başına 15 TL cep harçlığı verilecek. İşsizlik maaşlarında kesinti yapılmayacak ve hak ettikleri işsizlik maaşlarını bu süre zarfında almaya devam edecekler. Artık mesleki eğitimin ön plana çıktığı bir dönemdeyiz. Çorlu da ki iş piyasasına göre ön plana çıkan meslek dallarına öncelik vererek eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz. Krizi kendi içimizde fırsata çevirmeliyiz. Kursiyerlerimizi burada hem meslek sahibi yapacağız, hem iş bulmaları için önemli olan sertifika vereceğiz bir de kurs süresi boyunca 15 TL veriyoruz. Kursiyerlerimiz bu kursların değerini bilmeli ve kesinlikle kursları tamamlamalılar. Kursa başlayıp bırakan kursiyerler bir daha hiçbir kursa dahil edilmeyeceği gibi, aynı zamanda aldıkları işsizlik maaşının da iptal edilmesi söz konusudur" dedi.

Şerafettin Küçük, ayrıca çok yakın bir zaman içerisinde İŞKUR Çorlu şubesinin faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan kaynakçılık, mekatronik ve forklift alanlarında toplam 5 grupta 60 kursiyerin eğitim göreceği Meslek Eğitim Kurslarına katılmak isteyenler, İŞKUR ve Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi ne başvuruda bulunabilecekler.