info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Tekirdağ da, 30 Ağustos Zafer Bayramı nın 87. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı

Tekirdağ da, 30 Ağustos Zafer Bayramı nın 87. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
İlk tören Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı nda yapıldı. Çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin ve Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Orduevi nde tebrikleri kabul etti. Sahil Caddesi ndeki törenler ise Vali Kemelek, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gümüştekin ve Belediye Başkanı Dalgıç ın tören aracından halkı selamlaması ile başladı.
8. Piyade Tugay Komutanlığı nda görevli İstihkam Binbaşı Ahmet Güçbudak, 30 Ağustos ta ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen güçler tarafından yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların o gün için sonuncusu olan Sevr parçasının yırtılıp atıldığını söyledi. Güçbudak, "30 Ağustos ta bu topraklar hakiki ve sonsuza kadar sahibi olan Türk milletinin nasıl şahlandığını tüm dünyaya gösterdi. 30 Ağustos, Türk birlik ve beraberliğinin, kudret ve kabiliyetinin nelere kadir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği bir gündür. Türk devletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferi, Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Bu zafere ulaşmak için Türk milleti katlanılmaz olana katlanmış, dayanılmaz acılara dayanmıştır" dedi.
Konuşmanın ardından Mehmetçik Dershanesi nde eğitim alarak ÖSS de lisans ve ön lisans programlarına yerleşen 48 öğrenci ile dershanede emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, Tekirdağ Anadolu Lisesi Müdürü Alaeddin Mollamehmetoğlu ile öğretmenlere plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Tören, resmi geçitlerin ardından sona erdi. Resmi geçit sırasında askerlerin yaptığı gösteriler ayakta alkışlandı.Törenlere Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda yönetici katıldı.