info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da alınan katı atık bedeli ile ilgili açıklama yapıldı.

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç tarafından alınmaya başlanan katı atık bedeli ile ilgili açıklama geldi.

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, tekrar alınmaya başlanan katı atık bedelinin yasal zorunluluk olduğunu ifade ederek "Sayıştay denetçilerinden katı atık bedelini almamızın kanuni bir zorunluluk olduğunu öğrendik. Yasal uyarı üzerine harekete geçerek, katı atık bedelinin faturalara eklenmesine karar verdik" diye konuştu.
Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, belediye meclisinin 2008 Aralık ayı olağan toplantısında kaldırılan katı atık bedelinin kendi yönetimleri döneminde tekrar alınmaya başlanmasının yasal zorunluluk olduğunu belirterek, "Yerel seçimlerden kısa bir süre önce kaldırılan katı atık bedelini tekrar almaya başladık. Çünkü Sayıştay denetçilerinden katı atık bedelini almamızın kanuni bir zorunluluk olduğunu öğrendik. Yasal uyarı üzerine harekete geçerek, katı atık bedelinin faturalara eklenmesine karar verdik. Bizden önceki belediye başkanı ve yönetimi hakkında katı atık bedelini almadığı için dava açılacağını öğrendik. Katı atık beledinin faturalara yansımasıyla, belediyemiz aylık 250 bin TL lik ek gelir elde etmiş olacak" diye konuştu.
Dalgıç, katı atıkların toplanması ve taşınmasına ilişkin yükümlülüklerin 5393 sayılı belediyeler kanunu ile belediyelerin görev alanında bulunduğunu belirterek, "2872 sayılı çevre kanununun 11. maddesinin 14. fıkrasında, Belediyeler evsel katı atık bertaraf tesislerini kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmekle yükümlüdürler. Bu hizmetten yararlanan veya yararlanacaklar sorumlu yönetimlerin yapacağı yatırım, işletme, bakım, onarım ve ıslah harcamalarına katılmakla yükümlüdür" şeklinde konuştu.
Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç, belediye başkan yardımcılarından Recep Erol ile anlaştıklarını ve kendisinin Malkara Belediye Başkan yardımcısı olarak atandığını belirterek, "Erol Bey gitti. Fevzi Kıran a da yeterli süreyi tanıdık. Tekirdağ Belediyesine katkısı olmadan maaşını almak ağırına gider diye düşünüyorum. Şu an bir belediye başkan yardımcısı hakkım var. Bu konuda acele etmek istemiyorum. Yeni başkan yardımcısının biyolojik arıtma gibi teknik konularda bilgili, personel yönetiminde başarılı biri olmasını istiyoruz. Bu noktada bizim için en önemli kriter başkan yardımcısı adayın teknik vasıflarının yüksek olması" diye konuştu.
AK PLAKAYA KİRA FORMÜLÜ
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Tekirdağ Belediyesine hibe edilen 59 AK 001 plakalı Audi A6 marka makam aracını plakasındaki AK tan dolayı kullanmayan Başkan Dalgıç, 29 Marttan beri Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü nün garajına çekerek atıl bekletilen araç için yeni bir formül geliştirdiklerini belirtti. Başkan Dalgıç, "Aracın plakalarını değiştiremiyoruz. Hibe olduğu için aracı satamıyoruz. Ama yeni bir yöntem bulduk. Aracı kiraya verebiliyoruz. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası arasında görüşmelerimiz sürüyor. Biz aracımızı onlardan birine kiraya vereceğiz. Onlar da bize aynı tip ve cins araç alarak kiraya verecek. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor yakında araç sorununu da çözümlemiş olacağız" dedi.
Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, belediyenin borç yükünü azaltmak için kemer sıkma politikası izlediklerini ifade ederek öncelikli hedeflerinin giderleri azaltmak olduğunu söyledi. Başkan Adem Dalgıç, "Bizden önceki dönemde kişilerden alınan araç ve hizmet alımı faaliyetlerinde ödenen rakamlar yüksekti bunları düşürdük. Belediyenin ekstra ne harcaması varsa bunları masaya yatırdık. Öncelikli hedefimiz giderlerimizi azaltabilmek. Bunun dışında daha önce alınmayan yol katılım bedeli alacağız.
Belediyemize yol geliri olarak aylık 250 bin TL katkı sağlanacağını hesapladık" dedi.