info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da ambalaj atıkları ayrı toplanacak

Tekirdağ Belediyesi nin başlatmış olduğu ambalaj atıklarının ayrı toplanması projesinde uygulamaya geçildi.

Projenin hayata geçirilmesi münasebetiyle Tuğlalı Park ta gerçekleştirilen tanıtım programında konuşan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, projenin önemine değinerek halkın bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Uygulanan bu projenin başarılı olması için halkımızın konuyla ilgili çocuktan yaşlısına kadar tüm bireylerin zaman geçirmeden bilinçlendirilmesinden ve projeye katılımlarının sağlanması gerektiğini belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, "Doğal kaynaklarımız sınırsız değil. Dikkatlice kullanmadığımız takdirde birgün tükenecektir. Doğanın ve çevrenin korunması amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdik. Vatandaşlarımız, hanelerde ayrı toplanan ambalaj atıklarını evsel atıklarla karıştırmamaları gerekiyor. Halkımızın ambalaj atıkları toplama gün ve saatlerine riayet ederek kurulan toplama sistemine yardımcı olacaklarına inanıyorum. Bu proje ile birlikte doğal kaynaklarımızın korunması sağlanacak hem de geri dönüşüme kazandırılarak ekonomiye de katkı sağlanmış olacak" dedi.

Tekirdağ Belediyesi nin başlatmış olduğu ambalaj atıklarının ayrı toplanması projesi kapsamında 1000 lt lik konteynır, 4 gözlü kumbara ve iç mekan kutularının dağıtımına başlandı.

Şehrimizin işlek noktalarına, toplu yerleşim yerlerine, okullara, kamu kurum kuruluşları ile işyerlerine yerleştirilecek olan bu toplama kapları ile geri dönüştürülebilir atıkların ayrı toplanması sağlanacak.

Bununla birlikte Namık Kemal Üniversitesi nde okumakta olan öğrenciler arasından seçilen 11 eğitmen ile 13 gün boyunca Değirmenaltı, Hürriyet, 100. Yıl, ve Altınova Mahallelerinde bulunan 21 Bin 717 konut teker teker gezilerek ambalaj atıklarının ayrı toplanması konusunda hane halkına bilgi verilmeye de başlandı.

Bilgilendirme esnasında eğitmenler tarafından broşür ve mavi renkli poşetlerinde dağıtımı yapılarak halkın uygulamaya nasıl katılacağı, hangi atıkların nasıl ayrılacağı, ayrı poşetlerde biriktirilen bu atıkların nasıl toplanacağı hakkında bilgi verilerek çevremizin korunmasına destek vermeleri isteniyor. Ayrıca her bina girişine ambalaj atıkları toplama gün ve saatini gösteren stickerler yapıştırılıyor.