info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da At Yardımıyla Çiftçilik

Tekirdağ da, mısır tarımı ve zeytincilik yaparak geçimini sağlayan bir çiftçi, traktörün giremediği tarlasını, at ile sürerek işliyor

Şarköylü çiftçi Bülent Karaman, Şarköy ün Mürefte beldesine bağlı Gaziköy de 23 yıldır babadan kalma tarlayı işlediğini söyledi.

Mısır ve soğan gibi tarım ürünlerini yetiştirdiği tarlanın, küçük ve eğimli olması nedeniyle traktörle sürme imkanının olmadığını belirten Karaman, "Tarlamız küçük ve eğimli olduğu için traktörle sürmek çok zor oluyor. Yıllardır tarlayı, kendimizce geliştirdiğimiz yöntemlerle sürdük" dedi.

Karaman, 3 yıl önce sahibi olduğu atla tarlayı sürüp süremeyeceğini düşündüğünü belirterek, daha sonra atı tarlaya getirdiğini ve tek pullukla sürmeye çalıştığını belirtti.

Karaman, şöyle devam etti:
"At, pulluğu sürmekte her ne kadar zorlanmasa da, tarlayı istediğim gibi süremiyordum. At bazen çok hızlı, bazen çok yavaş hareket ediyordu. Bir yıl süreyle uğraştım, atı eğittim. Şimdi tarlayı sürerken her dediğimi anlıyor.

Diğer taraftan, yoldan geçen ve at ile tarla sürdüğümü gören çok sayıda turist at ile tarla sürme işini seyrediyor. İnsanlar bunu çok ilginç buluyor ve gelip fotoğraf çekiyorlar."