info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Bazı Taksiciler Kimin Koruması Altında

Tekirdağ da bazı taksiciler kimin koruması altında?

Tekirdağ Haber, Haberleri; Tekirdağ da son zamanlarda el ilanları ile 7/24 sınırsız hizmet 8 tl ücretle çalışan 4 taksi şoförler odası yönetiminin karşı çıkmasına rağmen Tekirdağ belediyesi ulaşım hizmetlerinden sorumlu başkan yardımcısı konuyla ilgili hiçbir işlem yapamayacağını dile getirdi.

Tekirdağ şoförler odasına kayıtlı taksi duraklarında bekleyerek geçimini temin eden taksici esnafının hakları gasp eden “TAKSİ DURAKLARI YÖNETMELİĞİ” ne uymayan taksicilere neden hiçbir işlem yapılmadığını araştırdık.

Şoförler odasının belediye ulaştırma hizmetlerine yapmış oldukları şikayet üzerine genelde Hürriyet mahallesinde broşürler dağıtarak, yönetmeliğe aykırı çalıştığı belediyece  iki defa tespit edilen ve haklarında işlem yapılan, fakat üçüncü işlemin nedense yapılmadığı bu araçların sahiplerini kim ya da kimler korumaktadır.

Şoförler odası başkanı Şenol Turan ve yönetim kurulu üyesi Saffet Bayram tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Tekirdağ Belediyesinin taksi duraklarındaki çalışmasıyla ilgili almış olduğu karar doğrultusun da, duraklar da sırasını bekleyerek işe giderek geçimini sağlamaktadırlar. Biz taksici esnaf arkadaşlarımızın haklarını aramak için sorumlu belediye başkan yardımcısına başvurumuzu yaptık, belediye taksi durakları çalışma yönetmeliğine aykırı çalışan taksilere nende işlem yapılmadığını sorduğumuzda , Bana Esnaf Düşmanı dediniz. Ben de bu kişilerle ilgili hiçbir işlem yapmıyorum! Diye bize cevap verdi.

Bizde Tekirdağ da çalışan tüm taksici esnaf arkadaşlarımızın mağduriyetlerini dile getirmek için kamuoyuna bu konuyu açıklama gereğini duyduk.

Tekirdağ Belediyesi yetkilileri ve il valiliği konuyla ilgili yaptırımlarının biran evvel uygulamaya konulması için gerekli çalışmaların yapılmasını bekleniyor.