info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Boğulma Vakaları

Tekirdağ ambulans servisi Başhekimi Dr. Eylem Zeytünlü usta, yaz döneminde Tekirdağ plajlarında sıkça rastlanan boğulma vakasının en çok gençler arasında görüldüğünü belirtti

Usta, yaz aylarında Tekirdağ ın Kumbağ, Şarköy, Sultanköy, Kastro ve Yeniçiflik başta olmak üzere denize girilen diğer plajlarında çok sayıda boğulma vakasıyla karşılaştıklarını kaydetti.
Her yaz döneminde boğulmadan dolayı meydana gelen ölümleri en aza indirmek için riskli bölgelerde görevlendirdikleri personele gerekli eğitimin verildiğini ifade eden Usta, şunları kaydetti:
"Boğulma riskini en aza indirmek için jandarma/polis ekiplerinin uyarılarının dikkate alınması ve hava şartlarının uygun olmadığı zamanlarda denize girilmemesi gerekiyor. Aksi halde, kötü hava şartlarında denize girilmesi ve kıyıdan fazla açılmalarda meydana gelen boğulmalar ölümle sonuçlanabiliyor."
Plajlardaki ikaz tabelalarına uyulmasının önemine vurgu yapan Usta, güvenli olmayan sahil şeritlerinin kullanılmasının da ciddi risk taşıdığını belirtti.
Usta, istatistiklere göre boğulma vakasının en çok genç yaştakilerde görüldüğünü belirterek, "Tekirdağ plajlarında, sıkça rastlanan boğulma vakası en çok genç yaştakiler arasında görülmekte. çoğu kez ölümle sonuçlanan boğulmalara karşı dikkatli olunmalı ve plajlarda getirilen kurallara mutlaka uyulmalı" dedi.
Boğulma vakasıyla karşılaşıldığında bu konuda eğitim almış kişilerce yapılan ilk müdahalenin hayat kurtardığını ifade eden Usta, ancak ilk yardım eğitimi almamış ve yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerin yanlış müdahalede bulunmasının da kayıpların artmasına neden olabileceğini kaydetti.
Dr. Usta, "Sağlık tedbirlerinin alınmasının yanında, sahil şeritlerine yerleştirilecek hem özel hem de belediyelere bağlı cankurtaranların olması boğulmaların ölümle sonuçlanmasını önemli ölçüde azaltacak ve hızlı müdahale şansı sağlayacaktır" dedi.
-112 Yİ ARAYANLAR SAKİN OLMALI -
112 acil servisini, olay yerindeki durumla ilgili her türlü bilgiyi verebilecek soğukkanlı ve bilgili kişilerin aramasının önemine değinen Usta, telefonda sağlık ekibiyle yapılan görüşmede adres bilgilerinin mümkün olduğu kadar anlaşılabilir şekilde verilmesinin zaman kaybını en aza indireceğini söyledi.