info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Çaybahçeleri Sahura Kadar Dolup Taşıyor

Tekirdağ da Çaybahçeleri Sahura Kadar Dolup Taşıyor

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi sebebiyle sıcak havalardan bunalan çok sayıda kişi Tekirdağ da sahur vaktini sahilde yer alan çay bahçelerinde beklemeyi tercih ediyor.

 

Ramazan ayı boyunca sahura kadar açık olan çok sayıda işletme gece ilerleyen saatlere kadar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Gece dahi hissedilen aşırı sıcaklardan evde bunaldıklarını söyleyen vatandaşlar; “sokağa çıkıyoruz biraz daha serinlemek için sahile iniyoruz, Mübarek Ramazan ayında orucumuzu tutabilmek için sahur vaktini evde beklemek yerine sahur vaktine kadar açık olan mekânlar da arkadaşlarla sohbet ederek, çay kahve içerek açık alanlarda oturarak beklemeyi tercih ediyoruz.” diyorlar.

Tekirdağ merkezde yer alan çay bahçeleri ve kahvelerin yanında Değirmenaltı mahallesinde yer alan kafeler ayrıca şehir merkezi ve diğer tatil yerlerinde yer alan çok sayıda çay bahçesi ve kahvede Ramazan ayı boyunca aynı şekilde sahur vaktine kadar vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceklerini dile getiriyorlar.

İŞLETME SAHİPLERİ DE DURUMDAN MEMNUN

Sahur vaktine kadar açık olan işletme sahipleri de bu durumdan çok memnun görünüyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar insanların mekânlarını boş bırakmadığını dile getiren işletmeci Hasan Yunus; “bizlerde sahur vaktine kadar çalışıyor ve gelen müşterilerimize hizmet ediyoruz, Ramazan ayı gerçekten bereketiyle geliyor işlerimiz biraz daha arttı geç saatlere kadar çalışıyoruz ama insanlara hizmet etmekten de kazancımızdan da memnunuz” diyor. Ramazan ayının sonuna kadar bu şekli ile devam edeceklerini söyleyen işletmeciler ramazan ayının sona ermesiyle yeniden eski düzenlerine geri döneceklerini kaydediyorlar.